Politică

VIDEO | Conferință de presă la USR Vrancea duminică, 14 martie 2021

Ziarul de Vrancea
15 mar 2021 1796 vizualizări

La o lună și jumătate de când USR Vrancea are unul dintre viceprimarii municipiului Focșani, actualii șefi ai organizației județene și a celei a municipiului reședință a județului nostru, au susținut prima conferință de presă.La această conferință de presă a fost prezentă și Aleandra Tătaru viceprimarul USR al Focșaniului începând din 28 ianuarie 2021.

Așa cum se poate constata din vizionarea înregistrării VIDEO  a conferinței de presă USR Vrancea preferă să se comporte ca și cum ar face parte din opoziție.Nicidecum din puterea care deține majoritatea în Consiliul Local( CL) Focșani, majoritate concretizată într-una din funcțiile de viceprimar care-i revine.

Când deții puterea în Consiliul Local Focșani așa cum este în afara oricărui dubiu că se întâmplă cu USR împreună cu PNL nu mai este suficient doar să invoci că primarul Misăilă nu cooperează, nu-i transparent și-ți supune proiectele ” calup” să le aprobi.

Cine le-a  împiedicat spre exemplu pe doamele secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, fost consilier local  și pe viceprimarul municipiului Focșani, Alexandra Tătaru, ca în conferința de presă de duminică 14 martie 2021, să prezinte din amintitul ”calup”, toate proiectele  pentru care în opinia lor poate fi abandonată finanțarea propusă de primarul Misăilă și abordată cea din fonduri europene?Nu așa este normal să procedeze un partid aflat la putere?

De asemenea cine oprește USR Vrancea partid aflat la putere în CL Focșani și în Guvernul României să-i spună primarului Misăilă cu subiect și predicat cum să lase nefinațate proiete deja contractate? Fără consecințe financiare pentru nici una din părți ( nici pentru firmele care și-au adjudecat contractele nici pentru Primărie căreia i s-ar putea pretinte daune de către firmele lăsate fără respectivele contracte) ?

A  pretinde că proiectele aprobate cât timp USR nu făcea parte din CL Focșani nu te interesează, pare cel puțin o gafă! 

Ce au spus reprezentanții USR Vrancea în conferința de presă de duminică 14 martie 2021

Corina Atanasiu, președintele USR Focșani, secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene:”Ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Local și în Primăria Focșani nu este tocmai ceea ce ne-am dorit. Această situație politică ar trebui tratată mai degrabă ca pe o oportunitate. Fac un apel pe această cale domnului primar Misăilă să mai domolim puțin asperitățile și să ne mai calmăm puțin, pentru că este timpul să ieșim din modulul de campanie electorală și să intrăm în modulul de construit. Oamenii s-au cam săturat de scandal și cred că suntem pregătiți să începem construcția”

Dan Nichita, vicepreședinte USR Vrancea cel care a preluat conducerea organizației pe perioada suspendării din funcție a lui Mihăiță Lepădatu:”Primarul este într-o anumită opoziție față de Consiliul Local. Este de dorit ca cele trei partide politice să își dea mâna pentru a depăși acest impas artificial și politicianist. Nu mai putem continua cum s-a întâmplat în mandatul trecut, cu scandal și circ în continuu. Populația a trimis acești reprezentanți în Consiliul Local pentru a face administrație și pentru  atrage fonduri europene. Mandatul precedent a fost a unul sărac în atragerea de fonduri europene, chiar pot spune că a fost un eșec din acest punct de vedere” .

Concret, vicepreședintele USR crede că pentru deblocarea situației este nevoie ca partidele din CL Focșani să își desemneze câte – doi reprezentanți care să discute doar despre proiecte.

Alexandra Tătaru viceprimarul municipiului Focșani:”Eu îmi doresc cel mai mult să înceteze conflictul, să găsim soluții. Noi nu putem să votăm niște cifre, proiecte calup, trebuie să ne lămurim. Trebuie să avem o colaborare cu secretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și să nu îndatorăm focșănenii.Mi-aș dori ca în cel mai scurt timp să inițiem o ședință de lucru și să punem pe hârtie toate proiectele viabile pentru orașul Focșani, iar pentru anul 2026 să realizăm în sfârșit câte un proiect, nu să le începem pe toate și să le abandonăm sau să le finanțăm din credite. Pentru că aceasta este problema principală, sunt foarte multe proiecte și apelăm la credite. Noi nu putem să fim de acord cu asta, să îndatorăm focșănenii pentru niște proiecte care nu au avut finalitate în anii trecuți și nu au putut fi realizate cu fonduri nerambursabile”

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.