Politică

VIDEO | Conferință de presă la sediul PNL Vrancea susținută de ministrul justiției Alina Gorghiu

Ziarul de Vrancea
6 feb 2024 3042 vizualizări

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a efectuat vineri, 2 februarie 2024, o vizită la Focșani întâlnindu-se cu judecătorii Tribunalului Vrancea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și avocații Baroului Vrancea. Vizita face parte dintr-un șir de deplasări în teritoriu, Vrancea fiind al 15-lea județ vizitat în ultimele 6 luni.În timpul întâlnirilor, ministrul Gorghiu a discutat cu reprezentanții sistemului judiciar despre bilanțul pe anul trecut și despre reformele din domeniul Justiției. Totodată, a susținut o conferință de presă la sediul PNL Vrancea, alături de președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma în care a abordat subiecte diverse, de la reforme în justiție până la chestiuni politice legate de alegeri și colaborarea cu PSD după anul electoral.

În cadrul conferinței de presă, ministrul a fost întrebată despre cazul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, asupra căruia planează acuzații grave de luare de mită. Alina Gorghiu a evitat să facă comentarii directe, invocând calitatea sa de ministru al Justiției. Totuși, a exprimat încrederea că filiala PNL din Prahova va depăși această situație delicată.

În legătură cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, ministrul Gorghiu a declarat că susține această măsură pentru evitarea blocajelor în societate. Ea a subliniat că decizia finală aparține coaliției și ar trebui luată până la începutul lunii martie.

Pe tema Justiției, Alina Gorghiu a adus în discuție necesitatea construirii unui nou Palat de Justiție în Vrancea. A solicitat Ministerului de Finanțe alocarea fondurilor pentru realizarea studiului de fezabilitate, exprimându-și dorința de a vedea Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani într-un sediu nou.

Un alt subiect de interes a fost implementarea unui sistem de monitorizare a agresorilor cu brățară electronică. Ministrul Justiției a anunțat că, începând cu anul 2025, acest sistem va fi operațional la nivel național, extinzându-se și pentru alte tipuri de infracțiuni. A insistat asupra importanței combaterii fenomenului violenței domestice, menționând că județul Vrancea a fost pilot în acest program, montând peste o sută de astfel de dispozitive în 2023.

Ministrul Gorghiu a făcut apel către victimele violenței domestice să sesizeze organele abilitate și a subliniat că, în ciuda creșterii cazurilor în pandemie, este crucial ca instituțiile și societatea civilă să fie implicate în diminuarea acestui fenomen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.