Politică

VIDEO | Alegeri europarlamentare și locale 2024. De ce nu vor partidele din opoziție comasarea alegerilor

Ziarul de Vrancea
31 ian 2024 1827 vizualizări

Conform stirileprotv.ro liderii coaliției de guvernare ar fi trebuit să tranșeze luni seară, 29 ianuarie 2024 dacă și ce runde de alegeri vor comasa în acest an. O parte dintre liberali ar vrea că europarlamentarele din iunie să fie organizate împreună cu localele.

Calculele politice arată că oamenii ar veni în număr mai mare să-și voteze primarii și, cu această ocazie, și-ar putea alege și europarlamentarii. În plus, o prezență crescută la urne ar dezavantaja partidele extremiste.Liberalii au discutat câteva ore la sediul partidului ce soluție ar avantaja cel mai bine formațiunea., precizează stirileprotv.ro

După un miting electoral pe care AUR l-a avut în Suceava, liderul PNL Gheorghe Flutur a transmis la București că singura soluție pentru a opri ascensiunea partidelor extremiste este ca alegerile locale să fie organizate o dată cu cele europarlamentare. Nu este însă singurul care înclină spre această variantă. Calculele politice arată că electoratul este mai interesat să-și voteze primarii decât euroaleșii.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: ”Acest flagel al extremismului și al suveranismului trebuie să fie analizat și combătut. Am văzut inclusiv în Germanaia reacția oamenilor față de creșterea extremisumului. Într-o societate democratică, cu cât prezența la vot este mai mare cu atât validarea voinței poporului este mai clară.

Citiți întreg articolul publicat de stirileprotv.ro accesând titlul alăturat:Alegeri europarlamentare și locale 2024. De ce nu vor partidele din opoziție comasarea alegerilor​


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.