Politică

VIDEO + Galerie foto | Parcarea Electrica s-a umplut cu liberali, la mitingul electoral de la Focșani, duminică 05 mai 2019

Ziarul de Vrancea
5 mai 2019 3857 vizualizări

Mitingul PNL nu s-a transformat în ”bătălia de la Focșani”, după ce PSD, ALDE și UNPR au renunțat să mai facă adunări electorale duminică, 05 mai 2019. Dealtfel singura strategie vizibilă acum, după desfășurarea acțiunilor, a acestor formațiuni politice, pare să fi fost aceea de a-i împiedica pe liberali să-și facă vizibilă forța electorală în Focșani.Miza a fost a împiedicării desfășurării unui marș al acestora în  municipiu reședință de județ ,asociat mitingului planificat.Teama de imaginea pe care-ar fi putut să o lase-n percepția focșănenilor ,deplasarea câtorva mii de manifestanți pe străzi, au determinat competitorii politici meționați ai PNL, să recugă la soluția depunerii ” la cacealma” a cererilor organizării unor acțiuni electorale similare, simultane, cu manifestația electorală a liberalilor.De asemenea prin punerea pe tapet a contramanifestațiilor pentru care-au cerut aprobarea cele trei partide, (PSD, ALDE și UNPR) s-a dorit  descurajarea participării doritorilor neangajați politic cu acte, la mitingul liberalilor de duminică în Focșani.Cu tot acest ”arsenal de pus bețe-n roate”, parcarea de vizavi de Electrica s-a umplut totuși cu liberali din tot județul, dar și din județele învecinate, cum ar fi Bacău, Buzău sau Brăila.Strategiei anti-marș a autorităților, liberalii i-au răspuns printr-o afluire înspre parcarea Electrica ,locația de desfășurare a mitingului electoral de duminică,din mai multe zone geografice ale Focșaniului.

Ludovic Orban și o parte din candidații partidului pentru alegerile europarlamentare au ținut discursuri în fața susținătorilor. Cel mai așteptat vorbitor a fost, cum era de așteptat, Rareș Bogdan, care deschide lista PNL la alegerile din data de 26 mai, 2019. Principalul mesaj al acestuia a fost că PNL este singurul partid capabil să preia puterea de la PSD și unicul care contează acum în Europa, făcând parte din familia popularilor.Partidul Popular European al cărui membru este Partidul Național Liberal din România, va ocupa, conform sodajele de opinie, recente, cele mai multe locuri în viitorul Parlament European, care se va alege în urma scrutinului din 26 mai 2019  Rareș Bogdan a vorbit în discursul său de la Focșani,duminică, și despre rezultatele unui ultim sondaj în care PNL ar fi creditat cu 27% din intențiile electoratului, în timp ce PSD este la 23%. De asemenea, social – democratul Marian Oprișan a fost ținta atacurilor reprezentanților PNL, care i-au ”prezis” sfârșitul în fruntea județului. Parlamentarii de Vrancea Cătălin Toma și Ion Ștefan, deputatul Robert Sighiartău, europarlmamentarul Siegried Mureșan, vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre, Rareș Bogdan și Ludovic Orban le-au vorbit liberalilor adunați în Focșani. Mitingul a fost unul fără incidente, cu o mobilizare importantă a forțelor de ordine la eveniment. În perioada acțiunii electorale a PNL, reprezentanții PSD și ALDE au ”replicat” doar printr-o acțiune de împărțire pliante prin centrul orașului. (M. B.)

Vizionați și VIDEO | Discursul lui Rareș Bogdan de la Focșani, duminică 05 mai 2019

Citiți și:

”Le mulțumesc tuturor focșănenilor și vrâncenilor care astăzi, 5 mai, au fost alături de PNL, de Rareș Bogdan și conducerea partidului la întâlnirea de la Focșani.

Vă mulțumesc pentru căldura cu care ne-ați primit și cu speranța că, împreună, pe 26 mai, putem repurta o victorie frumoasă în fața pesediștilor!

România are nevoie de Europa, Vrancea are nevoie de Europa!

Alegerile europarlamentare sunt importante pentru parcursul nostru european și pentru dezvoltarea noastră.”-Ion ȘTEFAN

”Mulțumesc Focșani! Mulțumesc Vrancea! 

România nu moare și nici nu se predă! Peste 6.000 de români frumoși și liberi mi-au dat încrederea că România poate fi salvată din mâinile lor. Vă mulțumesc încă odată.”-Rares Bogdan

Ce a spus la Focșani Ludovic Orban, președintele PNL:Dragnea nu are curaj să scoată capul în lume în nicio localitate din țara asta

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la un miting în Focșani, că a fost zilele acestea în fiefuri PSD şi că nu a văzut „picior de PSD”. „L-a văzut cineva pe Dragnea în vreun loc din județele, din localitățile în care trăiți? Dragnea nu are curaj să scoată capul în lume în nicio localitate din țara asta”, a spus liderul PNL.

Aflat la Focşani, el a subliniat că „zilele lui Oprișan s-au terminat și că începutul sfârșitului pentru Oprișan este pe data de 26 mai. Portofele, nu uita Vrancea nu mai este a ta!”. El a amintit un incident în care „Oprișan a interzis Partidului Național Liberal să depună coroană de flori la mormântul ostașilor care și-au sacrificat viața pentru România”.

„Am fost săptămâna aceasta în fiefuri PSD, m-am dus la Câmpulung unde este primar PSD, n-am văzut picior de PSD ca să nu mai zic că nu l-am văzut pe Dragnea. Am fost unde este Dacia Renault la Mioveni, unde primarul PSD a fost ales în 2016 cu 90%, nu am văzut picior de PSD și nu l-am văzut pe Dragnea. Mai mult decât atât, primarul PSD a anulat concertul pe care l-a promis către locuitorii din Mioveni și a dat bir cu fugiții, luptându-se cu Siegfried Mureșan la televiziune în timp ce noi defilam liberi prin Mioveni.

Am fost în Turnul Severin, ieri, la Zilele Turnului Severin, cu primar PSD, nu am văzut picior de PSD, nu l-am văzut pe Dragnea. L-a văzut cineva pe Dragnea în vreun loc din județele, din localitățile în care trăiți?

Dragnea nu are curaj să scoată capul în lume în nicio localitate din țara asta, se ascunde ca un șobolan în Kiseleff unde joacă angry birds. Ați auzit de așa ceva? A înnebunit complet omul asta! Ăsta mai poate să conducă România? 

Oameni buni, bate vânt de schimbare, România s-a trezit, românii, din ce în ce mai mulți, își dau seama că ăștia ne duc în gard, că ăștia ne duc nicăieri, că nu vom ajunge nicăieri cu ei, că au mințit, că au furat, că și-au bătut joc de oameni și că de fapt, nu le pasă decât de un singur lucru, să scape de pușcărie pentru cât au furat”, le-a spus Ludovic Orban oamenilor prezenţi la miting.

El a subliniat că în ciuda sondajelor de opinie care dau PNL pe primul loc, lupta trebuie să continue: „Nu avem voie să ne culcăm pe o ureche. Alegerile se câștigă în teren, pe câmpul de luptă”.

Totodată, el a spus că România este într-un punct de cotitură şi că trebuie dusă în primul rând în Europa, prin alegeri democratice.

Text informații :digi24.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.