Politică

Un „Corrado Cattani” autohton, căruia i s-au incendiat casa și mașina când era polițist, vrea să fie șeful USR-PLUS Vrancea

Ziarul de Vrancea
4 iul 2021 12733 vizualizări
„În mai 2014, autori necunoscuți mi-au incendiat casa și în august 2016 mi-au incendiat autoturismul proprietate personală fără ca statul român să-mi acorde vreo despăgubire sau protecție”, povestește Vasile Alexe, actualul candidat la șefia origanizației USR-PLUS Vrancea, o perioadă dificilă a carierei sale de polițist, vremuri în care răspundea în activitatea sa de om al legii, de combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălarii banilor
„În mai 2014, autori necunoscuți mi-au incendiat casa și în august 2016 mi-au incendiat autoturismul proprietate personală fără ca statul român să-mi acorde vreo despăgubire sau protecție”, povestește Vasile Alexe, actualul candidat la șefia origanizației USR-PLUS Vrancea, o perioadă dificilă a carierei sale de polițist, vremuri în care răspundea în activitatea sa de om al legii, de combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălarii banilor

Surpriză de proporții în cazul alegerii conducerii organizației Vrancea a USR-PLUS! Deși inițial se știa că-n cursa pentru funcția de președinte al organizației - care va avea loc sâmbătă și duminică, 3-4 iulie 2021 - sunt înscriși actualul preşedinte al filialei USR Vrancea, Mihăiţă Lepădatu şi Liviu Mălureanu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, într-o strategie de ultimă oră, lucrurile s-au modificat.

Astfel, Mihăiță Lepădatu a confirmat pentru Ziarul de Vrancea retragerea din cursă, motivându-și gestul: „Îmi doresc ca prin retragerea candidaturii mele să dau un semnal de reformă și reconstrucție, pe care filiala le dorește. Vasile Alexe este un om inimos și implicat, sunt convins că pe viitor va respecta garanțiile date pe stradă, în campaniile electorale, alegătorilor din Vrancea. Îi voi fi alături pentru a-l sprijini pentru ca acestea să se transforme in fapte!”

Foarte interesant însă cine este Vasile Alexe, noul cadidat la președinția organizației USR-PLUS Vrancea. Fost ofițer de poliție licențiat în drept și fost șef de birou in cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, vrânceanului originar din Suraia i-au fost incendiate casa și mașina, în perioada când răspundea de combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălarii banilor. Putem deci spune că avem de-a face, în cazul carierei de polițist a actualului candidat la șefia organizației USR-PLUS Vrancea, cu un fel de Corrado Cattani al vremurilor recente din România.

Citiți mai jos o autoprezentare a lui Vasile Alexe, actual consilier județean USR-PLUS și lider de grup, pentru a afla mai multe despre activitatea și cariera sa.

”Numele meu este Alexe Vasile, am 51 de ani, sunt căsătorit și tată a doi brazi de băieți (cel mare inginer și cel mic tocmai a terminat facultatea). Am absolvit facultatea de drept cu diplomă de licență la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, unde am absolvit și studii postuniversitare în domeniul științelor penale.

Toată cariera mi-am dedicat-o meseriei pe care am practicat-o cu devotament începând de la cea mai mica funcție până la cea mai mare pe care am ocupat-o. Am lucrat în domeniul ordinii publice, poliția judiciară și ultimii 12 ani am condus un birou în cadrul Serviciulu de Investigarea Criminalitățtii Economice.

Am soluționat dosare cu prejudicii mari și am destructurat grupuri infracționale, în doi ani consecutiv cauze soluționate de mine fiind prezentate la concursuri și seminarii organizate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

26 de ani am prins hoți, începând de la găinari până la fraudare fonduri europene, liniile de muncă de care am răspuns fiind combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălării banilor.

Integritatea mea ca polițist nu a putut fi pusă la îndoială, în decursul carierei fiind recompensat pentru că am refuzat mita însă, exercitarea cu pasiune a meseriei de polițist mi-a adus prejudicii deosebit de mari din punct de vedere material și o decepție imensă față de o parte din colegii mei. Sper să nu se repete în politică!

În mai 2014, autori necunoscuți mi-au incendiat casa și în august 2016 mi-au incendiat autoturismul proprietate personală fără ca statul român să-mi acorde vreo despagubire sau protecție! Cu toate acestea nu m-am lăsat intimidat. În ziua în care mi-a fost incendiată mașină (02:45), am mers la serviciu și la ora 16:00, constituiam escorta pentru introducerea în arest a unui suspect într-o cauză pe care o soluționam.

Toți acești 26 de ani i-am trăit în Ardeal, printre secui, oameni deosebiți ca valoare și caracter și de la care am învățat multe.În prezent sunt pensionar.

În iunie 2019 m-am decis să fac politica și să mă înscriu în USR considerând că toate acele principii promovate de partid precum „Fără penali în funcții publice” sunt și realizabile. Când 26 de ani prinzi hoți nu poți merge în alt partid!

Am candidat la alegerile locale la funcția de consilier județean pe lista Alianței electorale PNL-USR-PLUS.În prezent sunt consilier judeȚean, preȘedinte al comisie juridice din CJ

Vrancea și lider de grup. În cele 7 luni de mandat am lucrat și depus documentația pentru 3 proiecte de hotărâri (modernizare DJ 204G, diminuare îndemnizații  ATOP și actualizarea programului de transport public județean de persoane, ultimul depus.în 15 iunie 2021), am participat la ședințe de constituire a CL în mai multe UAT-uri unde partidul are consilieri, am participat la toate ședințele de consiliu județean și la ședințe ale consiliilor locale unde colegii au solicitat prezența mea pentru detensionarea unor situații, am făcut informări, am asigurat permanența la audiențe în cadrul partidului și CJ, am solicitat informații la primarii și societăți din subordinea CJ unde oamenii au sesizat probleme ce nu se rezolvau.”

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.