Politică

Sondaj IMAS: PNL depășește PSD în intențiile de vot

Ziarul de Vrancea
13 iul 2018 1687 vizualizări

PSD a pierdut masiv din susținerea pe care o avea în rândul populației, față de alegerile parlamentare din 2016, când a obținut peste 45% din voturi. Astfel, după un an și jumătate, doar 28% dintre români ar mai vota Partidul Social Democrat, arată un sondaj IMAs publicat de Newsweek România.

Explicațiile lui Sabin Orban, director Newsweek România, la Digi24 despre ultimul sondaj IMAS-13.07.2018

PSD a ajuns, conform sondajului IMAS, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor. În decembrie 2017, partidul condus de Liviu Dragnea era cotat cu 32,4%.

Între timp însă, Liviu Dragnea a primit o nouă condamnare – 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman – și în Parlament au fost aduse modificări controversate la codul penal, codul de procedură penală, legile justiției dar și alte legi importante.

Și ALDE a pierdut din popularitate, conform sondajului citat de Newsweek România. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut 2 procente din decembrie 2017, ajungând la doar 8,6% din intențiile de vot.

Pe de altă parte, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie a anului trecut.

În creștere este și USR, care a câștigat în câteva luni aproape 3% din intențiile de vot, ajungând la 11,3%.

Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș - Mișcarea România Împreună - are o intenție de vot de 8%.

UDMR se menține în marja de 5%.

Cercetarea sociologică IMAS este de tip omnibus și este efectuată lunar pe un eșantion de 1200 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Sursa:digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.