Politică

Săracul premier Ludovic Orban și bogații săi miniștri

Ionel Sclavone
5 dec 2019 2672 vizualizări
Foto:evz.ro
Foto:evz.ro

Premierul Ludovic Orban a câștigat, anul trecut, în jur de 3.100 de lei pe lună, din două contracte de asistență tehnică încheiate cu o firmă din Mureș – Revicond Canaltech SRL și una din București – SCP Doru Trăilă&Asociații. Informațiile au fost prezentate pe site-ul Guvernului, în declarația de avere. Ludovic Orban a primit, din primul contract, 28.356 lei, iar din al doilea 9.000 de lei, totalizând 37.356 lei. Din declarație nu reiese, însă, că doamna Orban ar fi avut vreun venit, de unde tragem concluzia că premierul este unicul întreținător al familiei.

Se poate spune că Ludovic Orban este cel mai sărac membru al Guvernului pe care îl conduce, după declarația de avere. Comparativ cu cea din 2016, când și-a încheiat mandatul de deputat, averea sa nu a înregistrat modificări spectaculoase.

Au rămas casa de vacanță, de 200 de metri pătrați și autoturismul Volkswagen cumpărat în 2007. Nu mai apar economiile de 2.000 de dolari și 3.000 de euro, dar nici datoria de 10.000 de euro. În schimb, soția premierului deține două conturi de aproximativ 11.800 euro. Veniturile lui Ludovic Orban, din ultima perioadă, mai precis lipsa acestora, au fost subiectul multor ironii și atacuri politice venite din partea adversarilor de la PSD.

Predoiu a rătăcit obiecte de artă de 80.000 de euro și un Volvo XC60

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a câştigat, în 2018, aproape 120 de mii lei ca parlamenter și alți 560.000 de lei ca avocat. Comparativ cu declarația de avere de la Parlament, în cea de la Guvern, valoarea colecției sale de ceasuri și obiecte de artă s-a redus considerabil, de la 95.000 de euro la doar 15.000 de euro. Ministrul nu precizează ce s-a întâmplat cu diferența de 80.000 de euro, așa cum nu arată nici ce s-a întâmplat cu autoturismul Volvo XC60 pe care l-a achiziționat, în 2017, în leasing.

Anul trecut, vicepremierul Raluca Turcan și-a declarat ca sursă de venit doar îndemnizația de parlamentar, de 133.380 de lei. În schimb, soțul său, Valeriu Turcan, a câștigat, din salarii și dividende, peste 720.000 de lei. Familia Turcan a economisit peste 400.000 de lei și 200.000 de euro în conturi și depozite bancare. Raluca Turcan este proprietar pe un apartament în Sibiu, pe două terenuri și deține bijuterii de 12.000 de euro.

Citiți întreg articolul publicat pe site-ul :evz.ro accesând titlul alăturat:Săracul premier Ludovic Orban și bogații săi miniștri


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.