Politică

Săpunaru: ”Daea e cu oaia și scroafa e moartă în coteț”

Mihai Boicu
26 ian 2018 1549 vizualizări

Fostul deputat PNL Nini Săpunaru a criticat politica agricolă a actualei guvernări, afirmând că popularitatea lui Petra Daea, fostul și, foarte probabil, viitor ministru al Agriculturii, se datorează ”comportamentului de președinte de CAP”

 

 ”În ceea ce privește situația din agricultură, pot spune că Daea ea cu oaia, iar scroafa este moartă în coteț. Importul de tomate a crescut foarte mult, chiar dacă a fost un program de sprijin. Noi spunem că acest program a fost pur și simplu un program electoral. Avem informații că au fost cumpărate bonuri din piață pentru roșii și s-au obținut bani pentru ele”, a spus Nini Săpunaru, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de omul de afaceri Liviu Macovei. Liberalul a susținut că programul de sprijire a producătorilor de tomate derulat de Ministerul Agricuturii nu a dus la o scădere a prețurilor și nu a ajutat producătorii să intre în piață. Nini Săpunaru a mai spus că Ministerul Agriculturii trebuia să se concentreze pe reproducția animalelor, deoarece ”exportăm cereale și nu creștem animale”, situația înregistrată și la începutilor secolului trecut. Liberalul a susținut în acest sens că oaia românească nu are căutare decât în Orient în timp ce în Franța, de exemplu, sunt căutate rasele de carne din Australia. (M. B.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.