Politică

S-a declanșat primul „atac la baionetă” electoral în Vrancea între PSD și PNL | Miza: postul de primar al comunei Mera

Ziarul de Vrancea
17 mar 2024 2585 vizualizări
Viceprimarul PSD al comunei Mera, Milică Măcrinoiu( foto stânga) și consilierul județean PNL , Florin Vasilache au început campania electorală cu două luni mai devreme decât prevede legea.Cei doi vor fi probabil candidații partidelor lor, PSD, Milică Măcrinoiu și respectiv PNL, Florin Vasilache, la postul de primar al comunei Mera, în scrutinul electoral programat pe 9 iunie 2024
Viceprimarul PSD al comunei Mera, Milică Măcrinoiu( foto stânga) și consilierul județean PNL , Florin Vasilache au început campania electorală cu două luni mai devreme decât prevede legea.Cei doi vor fi probabil candidații partidelor lor, PSD, Milică Măcrinoiu și respectiv PNL, Florin Vasilache, la postul de primar al comunei Mera, în scrutinul electoral programat pe 9 iunie 2024

Deși până la începerea efectivă a campaniei electorale mai sunt destul zile ( n.r. conform calendarului electoral anunțat de Guvern în data de 10 mai 2024 începe campania electorală atât pentru alegerile locale cât și pentru cele europarlamentare), în Vrancea reală  „ostilitățile electorale” sunt deja declanșate.Un prim exemplu câ este îl puteți constata luând la cunoștință de ceea ce se întâmplă în comuna Mera.

Miercuri 13 martie 2024 Primăria Mera a transmis presei locale un comunicat pe care l-a intitulat  „Drept la replică”.Deși acesta este semnat  „Primăria Mera” este evident că acesta exprimă de fapt nemulțumirile viceprimarului în funcție Milică Măcrinoiu.Nimeni altul decât viitorul candidat din partea PSD la postul de primar al comunei Mera în scrutinul din 9 iunie 2024.Citiți în continuare conținutul integral al acestui comunicat 

 „Drept la replică 

VASILACHE Florin, un personaj josnic și fără scrupule, a atacat într-un mod nedemn Consiliul Local și Primăria Mera, lansând în data de 12 martie 2024 în mediul online, pe rețeaua de socializare Facebook, un mesaj defăimător la adresa primăriei și a Consiliului Local Mera, implicând si societatea CUP SA Focșani și directorul acesteia, cu care, noi colaborăm foarte bine în proiectele deja avansate pe care le avem împreună.

În articolul dumnealui se laudă că personal a luat legătura cu directorul SC CUP SA și a găsit soluția pentru Mera: - <<am identificat mijloacele dar și modul în care putem aduce cât mai repede apa la poarta fiecărui cetățean din comuna Mera>>.

În afara acestor neadevăruri acest individ total neinformat, continuă cu aberații maxime, despre <<Comisia de la Bruxelles>> iar în final precizează că - <<SC CUP SA este în subordinea Consiliului Local Focșani unde majoritatea este deținută de alianța liberală>>.

Dat fiind acestea, dorim să vă punem la dispoziție adevărul:

1) Dl. Vasilache Florin nu a învățat nimic în cei 3 ani și jumătate în care a ocupat înalta funcție de consilier personal al Președintelui Consiliului Județean Vrancea și de consilier județean din cadrul C.J. Vrancea, dacă după atâta timp nu a știut că SC CUP SA este în subordinea Consiliului Județean Vrancea și nu a Consiliului Local Focșani așa cum a susținut. Singurul lucru bun, pe care se pare ca l-a făcut a fost încasarea indemnizațiilor care au însumat peste 200 mii lei în tot acest timp.

2)Locuitorii din Mera trebuie să știe că în anul 2022 Guvernul României a aprobat suma de 43 milioane lei pentru proiectul de înființare sistem de alimentare cu apă și canalizare, o investiție majoră pentru comuna Mera. Acest lucru a fost posibil în urma demersurilor făcute de prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, care după mai multe discuții și vizite în teren, care au avut ca subiect principal alegerea dintre un proiect de asfaltare a unor drumuri de interes local și a unui proiect de aducțiune cu apă, s-a hotărât, împreună cu consilierii locali cât și cu regretatul primar Sticlaru Ion, că este necesar și oportun proiectul privind apa și canalizarea.

3)În acest moment, primăria și Consiliul Local Mera continuă această investiție, astfel, există două proiecte majore destul de avansate, unul prin Ministerul Dezvoltării, programul Anghel Saligny pentru implementare sistem alimentare apă 11,7 km (20% consumatori) și canalizare 39,6 km (100 % beneficiari) de unde se așteaptă semnarea contractului de finanțare în paralel cu demararea procedurilor de achiziție privind lucrările de execuție și al doilea în colaborare cu SC CUP SA Focșani pentru implementare sistem alimentare apă 27,9 km (80% consumatori). Există premise clare ca până la sfârșitul anului să înceapă efectiv lucrarile de execuție iar locuitorii din Mera trebuie să știe că această investiție se va realiza și va aduce normalitatea din punct de vedere a condițiilor de alimentare cu apă și canalizare în comuna Mera, printr-un efort susținut al autorităților locale, a prefectului județului și nu în ultimul rând a Guvernului României.

4) Îi sugerăm domnului Vasilache Florin, ca în intenția domniei sale de a candida la funcția de primar al comunei Mera, ar fi indicat să fie mai sincer și corect pentru că minciuna are picioare scurte și merenii apreciază oamenii simpli și onești.

Primăria Mera”

Ziarul de Vrancea i-a solicitat consilierului județean PNL Florin Vasilache să-și exprime un punct de vedere

Ziarul de Vrancea:Vă rugăm frumos să exprimați un punct de veder în legătură cu acest comunicat transmis de Primăria Mera care se referă la dvs

Consilierul județean PNL Florin Vasilache: „Bună seara!Consider că este un mesaj disperat și neoportun! Este rușinos din partea unei instituții (asta dacă nu este un cont fals) să facă asemenea afirmații.”

Consilierul județean PNL Florin Vasilache: „Disperarea se pare că atinge cote maxime pentru conducerea trecătoare a primăriei Mera , din moment ce sunt jignit fără fundament!

Se pare că eu reprezint cel mai MARE "rău" pentru Dvs.Oare vă stric treburile?

Din dorința de a schimba în mai bine nu doar comuna Mera ci și oamenii rău intenționați (puțini la număr), aleg să le răspund mesajelor nepotrivite lansate în spațiul public. 

1. Înainte de toate funcțiile politice deținute, sunt medic și profesor, mi-am dezvoltat abilitățile încă din cadrul DSVSA Vrancea, ca mai apoi să fac parte din cabinetul Ministrului Agriculturii, Ministerul Dezvoltării și mai apoi CJ. Vrancea. (Nu știu de unde minciunile dvs.; oare doriți să ascundeți propriile neputințe?) 

-Oriunde am muncit am primit salariu. 

Se pare că termenul de încasare este specific dvs.! <<Ați încasat mult?!>>


2. Cu nerușinare vă folosiți de proiectele, dar și de imaginea fostului primar, profanând valorile morale! (Ați mai făcut poze prin cimitir?) 

3. Consiliul Județean Vrancea, implicit consilierii județeni dintre care fac și eu parte, reprezintă un partener important al CUP SA, implicit un partener în ceea ce privește dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județul Vrancea. Eu am prezentat politicos doar detalii despre situația de CUP SA care este în <<ograda>> CJ Vrancea, nimic despre alte proiecte pe care primăria Mera dorea să le implementeze și nu a reușit încă. (Nu știu de unde minciuna cu Consiliul Local Focșani?) Concluziile din postarea mea sunt documentate și extrase din ceea ce experții relatează! (Dvs. spuneți că specialiștii nu știu ce spun.) Vă invit în cadrul CJ Vrancea pentru a lua notițe cu privire la proiectul la care faceți referire!

4. Tocmai în ideea că merenii apreciază oamenii simpli, onești și pregătiți, dar și observând <<minciunile>> cu care i-ați tratat am ales să candidez alături de o echipă formată din oameni gospodari, pregătiți și serioși.

Haideți să fim mai buni prin a ne implica și nu prin a denigra!” 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.