Politică

Replica deputatului de Vrancea, Ion Ștefan, la acuzațiile primarului Misăilă

Ziarul de Vrancea
29 oct 2019 4774 vizualizări

Explicaţii ale ministrului propus la Dezvoltare, Ion Ștefan după ce primarul Focşaniului l-a acuzat că nu a plătit impozit pentru locuinţa de 910 metri pătraţi: Am greşit, voi plăti tot. În 19 ani Primăria nu a constatat neregula. Să-şi plătească şi Oprişan dările

Ministrul propus la Dezvoltare, în guvernul Orban, Ion Ştefan i-a răspuns luni 28 octombrie 2019  într-o postare pe contul său de facebook, acuzaţiilor primarului oraşului Focşani , Cristi Valentin Misăilă conform cărora nu a plătit impozit pentru locuinţa de 910 metri pătraţi pe care o deţine, spunând că a greşit, că va remedia situaţia şi va plăti retroactiv, el remarcând însă că în 19 ani de când deţine casa, Primăria nu a constatat această neregulă. Ion Ştefan solicită, însă, ca şi ”baronul PSD Marian Oprişan” să îşi treacă bunurile în declaraţia de avere şi să plătească dările pentru domeniul de mai multe hectare din apropierea oraşului.

”Legea este lege pentru toată lumea!

Am greșit, îmi recunosc greșeala și voi remedia situația, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focșani pentru casa în care locuiesc. Am acționat cu bună credință, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primărie. Nu sunt dintre cei care să apeleze la artificii birocratice pentru a scăpa basma curată.

Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia.

Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă.

Și dacă legea este aceeași pentru toată lumea, aștept și de la baronul PSD Marian Oprișan ”mama mea sunt eu” să își scoată la iveală bunurile și să le treacă în declarația de avere pentru a-și plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuiește în apropiere de Focșani.”-precizează Ion ȘTEFAN

Primarul oraşului Focşani Cristi Misăilă a spus, luni 28 octombrie 2019, într-o intervenție tip pâră,la postul  de televiziune  Antena 3, că  Ştefan figurează în documentele primăriei cu o casă veche de 76 de metri pătraţi, care a fost demolată.Primarul Focşaniului a adăugat la Antena 3 că Ion Ştefan a cerut în anul 2000 o autorizaţie de construire în care apare o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 526 de mp. Potrivit edilului, pentru că nu a fost declarată ca fiind finalizată, deputatul a plătit în continuare impozitul aferent case care nu mai există, care avea 76 mp.

"Se încasează un impozit de aproximativ 100 de lei pe an. Din calculele noastre, ar fi trebuit să se încaseze aproximativ 1.500 de lei anual", a declarat primarul Cristi Misăilă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, prim ministru desemnat, i-a luat apărarea deputatului de Vrancea, în cadrul unei emisiuni la Digi 24 TV.. ”Cine stabilește valoarea impozitului de pe o proprietate? Nu cumva primăria trebuia să stabilească valoarea impozitului în funcție de valoarea reală a clădirii? Nu cumva a fost o neglijență a primăriei legată de subiectul acesta? (…) Știți care e problema? Domnul Mischie (n.r. Misăilă) s-a speriat acum și caută orice fel de chestiune prin care să se lege de domnul Ștefan, pentru că domnul Ștefan și-a anunțat candidatura la Primăria Focșani și-l bate pe acesta (n.r. Cristi Misăilă) fără nici un fel de problemă. (…) În afară de casa aia, mai există vreun subiect? S-a uitat cineva cine-i Ion Ștefan? Ce studii are, ce a făcut în viață, cum a pus pe picioare de la firul ierbii o afacere de succes fără să aibă vreun contract cu statul, ce viață de familie are, ce expertiză și ce calități are, care sunt rezultatele sale? Un om care a intrat de curând în politică aproape a câștigat primăria! Ca deputat e un izvor de proiecte legislative benefice pentru oameni”, a spus Ludovic Orban în cadrul emisiunii de luni seară.28 Octombrie 2019 de pe postul Digi24 TV 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.