Politică

Reacție din rândul foștilor USR-iști locali, după recentele promovări din Vrancea la București a Corinei Atanasiu și a lui Liviu Mălureanu

Ziarul de Vrancea
1 feb 2021 3213 vizualizări

Pe contul de facebook Împreună Pentru Moldova - Vrancea, gestionat de foști membri ai USR plecați sau excluși din partid, majoritatea susținători la un moment dat ai candidaturii independente la Primăria Focșani a lui Liviu Macovei, a apărut recent o reacție sub forma unei analize politice, după recentele promovări la București din filiala Vrancea a USR, a Corinei Atanasiu în postul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene și a lui Liviu Mălureanu în poziția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Publicăm în continuare analiza amintită, cu precizarea că vom face același lucru cu eventuale replici ale celor doi politicieni la acuzațiile aduse lor în rândurile de mai jos, sau ale oricui din conducerea USR Vrancea ori USR Focșani dorește să facă precizări pe acest subiect. 

USR Vrancea – RAMPĂ de LANSARE a „vrâncenilor bucureșteni” către funcții guvernamentale?!

Cazurile Liviu Malureanu și Corina Atanasiu - „Salvatorii Vrancei și ai Focsaniului”

au fugit la București după sinecuri! Miniștri Secretari de Stat! S-au sacrificat pentru interesul public!(?)

Au ajuns Vrancea și Focșaniul să depindă de interesele personale ale acestora?(!)

Ei s-au ales cu funcții! Dvs stimați vrânceni și focșăneni cu ce v-ați ales de pe urma lor?

Este USR Vrancea o formațiune responsabilă?

Pentru cine au muncit „electoral” cei doi? Pentru dvs sau pentru ei?

A funcționat principiul „voi vă alegeți cu promisiuni iar noi cu funcții”!

Liviu Mălureanu – cel care înainte de „locale” a promis că va ucide „balaurul Oprișan” ,„Minotaurul”, a fugit din luptă la prima înțelegere! Este acum Președintele Agenției Funcționarilor Publici cu rang de Ministru Secretar de Stat! Ce treabă are asta cu interesele dvs., stimați vrânceni? Și asta după ce a pierdut la alegerile Parlamentare!

Corina Atanasiu – cea care a spus că scapă Focșaniul de PSD și de primarul Misăilă, a plecat și ea în momentul când i s-a dat funcția de „Ministru Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene“.

Și ce să vezi, fix după asta „s-a dat liber” în Consiliul Local la alegerea viceprimarilor Focșaniului! Oare nu cumva s-a așteptat la USR Vrancea nominalizarea de mai sus? 4 luni de la Alegerile Locale s-a amânat alegerea viceprimarilor! Și functia de viceprimar de Focșani nu este bună „pentru nasul dumneavoastră”? Nu ajunge? Nu este onorantă? Sper că veți înțelege stimați focșăneni ce urmărea de fapt doamna „focșăneancă”!

În multe intervenții publice doamna Atanasiu a argumentat sărăcia orașului Focșani ca și consecință a comportamentului politicienilor care l-au condus în acești 30 ani! Dumneavoastră doamnă cu ce v-ați diferențiat de aceștia? Ce ați adus orașului în plus, comparativ cu cei pe care i-ați înfierat?

Oare planul acesta de a veni aici din București, de a-i îndepărta pe „băștinași” din funcții și competiție și de a vă face un CV politic și apoi de a reveni în București ca și reprezentant al Vrancei, nu a fost planul cu care ați venit „ab initio” la USR Vrancea? Unde, depun mărturie… ați apărut din senin! Fix în funcția de Președinte al USR Focșani! Desigur ales!

Și apoi vă mai mirați de ce este zona săracă încercând să dați vina doar pe politicienii locali!

Oare sărăcia de aici nu este determinată și de acest comportament al politicienilor din Capitală care își plasează „afinii” prin județe, urmând apoi ca aceștia să revină „glorios” în București ca și combatanți și evident reprezentanți îndreptățiți ai acestor județe?

Din păcate, stimați vrânceni, în opinia noastră acesta este credem un comportament generic prin județe! Și așa ne-am ales cu un oraș mamut care absoarbe grosul resurselor publice și restul țării care se sufocă în definanțare, depopulare și ca și consecință în sărăcie! Acesta este modelul (falimentar!) Est – European de conducere și administrare: o capitală care absoarbe tot (gropa de potențial!) și în rest un teritoriu secătuit!

A stat orașul DUPĂ INTERESUL PERSONAL al unei așa zise vrâncence plecată de 20 ani din zonă? (Cât timp oare doamna Atanasiu a avut buletin de Focșani în această perioada?)

E CORECT AȘA?

A avut în vedere doamna Atanasiu interesul Focșaniului? Dar USR Vrancea a avut în vedere acest interes când a nominalizat-o ca și candidat la Primăria Focșani? În fapt, jocul doamnei Atanasiu și al USR Vrancea n-a făcut decât să strice șansa candidatului PNL de a căștiga primăria Focșani. Iar înainte de asta i-a scăzut potențialul electoral al lui Liviu Macovei de candidatură la Primăria Focșani cu șanse! Iar ca și rezultat Focșaniul are acum tot același primar care deja a trecut în „slow motion” lucrările în Focșani.

Probabil vor urmă încă 4 ANI de stagnare, de sărăcie, depopulare și exod, degrigoladă socială. Săracul „oraș bogat” Focșani, ajuns la cheremul unor asemenea oameni!

Circa 100 mii locuitori se aleg cu… NIMIC! Și asta și pentru sinecura doamnei Atanasiu.

Dar asta este respectul bucureștenilor față de vrânceni!

Pun și o ÎNTREBARE PUBLICĂ: În partidele care dau consilierii locali în Focșani există ideea de a pune interesele orașului în fața intereselor personale ale membrilor de partid?

După cum se poziționează partidele față de astfel de lucruri vor rezulta multe din comportamentele (deciziile) politice publice ce vor fi luate pentru oraș.

Ce va prima: întâi orașul și apoi „noi” sau… invers?

4 luni de întârziere în alegerea viceprimarilor arată că într-un anumit partid a fost prioritar interesul personal al cuiva și nu interesele orașului! Este în regulă stimați vrânceni și focșăneni ca interesele județului și orașului să fie „jucate” la „ruleta” intereselor unor „navetiști bucureșteni”?

Nu credeți stimați vrânceni că cei care vă vor reprezenta la nivel local și național trebuie să fie „rezidenți veritabili” și nu „concepuți în eprubetă” la București cu câteva luni înaintea alegerilor?

Poate fi și acesta un criteriu de selecție al celor ce vor fi aleși în viitor? Altminteri riscăm ca mulți „navetiști” să ne „ia de cap” cu CV-uri, promisiuni, etc la alegeri! Și asta se cam întâmplă de ceva timp!

Și stimați vrânceni și focșăneni, „vestea bună”(?!) pentru dumneavoastră este că mai urmează un„“hop” în stabilirea sinecurilor: prefectul și subprefectul(îi). Cineva din USR Vrancea nu a obținut încă nicio sinecura publică! Și a fost in „miezul fierbinte al execuțiilor”! Ceva atenție și reacție din partea dumneavoastră nu ar strica să existe!

Sigur se va interpreta de către unii că avem ceva personal cu cei doi! Adevărul este că…avem! Și asta pentru că s-au folosit de dumneavoastră stimați vrânceni ca să-și satisfacă propriile interese. Și este inacceptabil așa ceva, mai ales pentru oamenii unui partid care se pretinde „moralistul politicii românești”!

„Fără penali în funcții publice”, „Fără traseiști”, etc! Ok! Dar „navetiștii” sunt ok?

Am revăzut programul electoral al doamnei Atanasiu cu care a concurat pentru Primăria Focșani. Părerea mea este că ați atins prea puțin problemele fundamentale ale orașului! Oare ați avut vreodată un gând adevărat să stați aici și să vă apucați de rezolvarea lor?

Iar 4 luni de zile cât ați fost consilier în Consiliu Local Focșani ați inițiat vreunul din aceste proiecte? Asta în ideea că vreți binele orașului, așa cum ați clamat public în campanie!

Iar cazul Liviu Mălureanu este… tras la indigo! Aterizează pe la începutul anului 2020 la USR Vn! Pozează în candidatul „de facto” al alianței USR+ Vn pentru Președinția CJ Vrancea, deși nici în USR și nici în alianța cu PLUS nu se făcuseră alegeri. Anterior cu câteva luni fusese „mazilit” președintele USR Vrancea Cosmin Timofte printr-o mizerie bolșevică. Acesta se exprimase într-o ședință că ar vrea să candideze pentru deputat în Parlament! Și asta nu i s-a iertat! Postul probabil fusese alocat de USR Central domnului Liviu Mălureanu!

Așa încât „băștinașii” au fost înlăturați și domnul Mălureanu și-a început „recitalul” electoral. La CJ, așa precum știți, a făcut înțelegerea cu PNL și a ieșit din scenă! Actul I. Iar în actul al II-lea a „evoluat” la alegerile pentru Camera Deputaților unde a obținut… 8%! Adică… „reușit fără loc”! Performanță, nu?!

În 2019 cu Timofte la Europarlamentare, USR la Focșani a obținut 22%! Egal cu PSD! 1 an mai târziu cu Mălureanu și Atanasiu USR a luat la Focșani la locale circa 7%! Performeri, nu?! Iar PSD câștigă primăria!

Noi felicităm pe cele două doamne viceprimar! Personal o cunosc pe doamna Tătaru și știu că este o femeie ok! Sper să facă o figură frumoasă la primărie.

Urăm succes și doamnei Atanasiu și domnului Malureanu la Ministere! Dar jocul lor în Vrancea nu a fost corect față de vrânceni și respectiv focșăneni!

Cu respect.

Text publicat pe contul de facebook:Împreună Pentru Moldova - Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.