Politică

Răspunsul majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani la „scrisoarea deschisă” a primarului, „adresată decidenților acestor vremuri”

Ziarul de Vrancea
10 mai 2021 2010 vizualizări

După apariția în spațiul public a scrisorii deschise adresată „decidenților acestor vremuri”, a primarului Cristi Valentin Misăilă, în care acesta preciza că „focșănenii sunt victime colaterale ale blatului făcut de conducerile PSD și PNL”, duminică 9 mai 2021, în jurul orei 21:00, a apărut Comunicatul de presă al PNL-USR-PLUS Focșani cu titlul Răspuns la „scrisoarea deschisă " a domnului primar Misăilă, „adresată decidenților acestor vremuri".

Astăzi, la ora 11:00, este convocată o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Focșani în care printre cele 30 de propuneri de proiecte aflate pe ordinea de zi se regăsesc cel privind aprobarea bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2021, precum și cel privind avizarea documentației de atribuire pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public a localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru serviciul de salubrizare a localităților Focșani și Golești și acordarea mandatului special primarului municipiului Focșani să aprobe întreaga documentație de atribuire în cadrul adunării generale a asociației.

Având în vedere disputele „transpirând” și din recenta scrisoare deschisă, precum și răspunsul prompt al majorității PNL-USR-PLUS, rămâne de văzut cam ce deznodământ va avea ședința convocată astăzi a CL Focșani.

Redăm în continuare conținutul integral al Comunicatului de presă al PNL-USR-PLUS Focșani cu titlul Răspuns la „scrisoarea deschisă" a domnului primar Misăilă, „adresată decidenților acestor vremuri" 

Comunicat de presă al PNL -USR- PLUS Focșani 

Răspuns la "scrisoarea deschisă" a domnului primar Misăilă, "adresată decidenților acestor vremuri"

Constatăm că domnul primar Misăilă, primar la al 2 lea mandat, se erijează ca reprezentant al speciei primarilor PSD, performanți și dedicați, care vor dar nu sunt lăsați să muncească. 

Despre performanțele dumnealui din primul mandat lăsăm să vorbească singure gropile din asfaltul recent turnat, curățenia precară a municipiului, nivelul ridicat de poluare, organigrama plină ochi a primariei, lista stufoasă de  proiecte, scrise doar cu titlu de prezentare dar fără documentația aferentă, creditele cu care a împovarat  focșănenii pe următorii foarte mulți ani, pentru a putea acorda contracte umflate firmelor de casă. 

Investițiile europene cu care se laudă Misăilă fac parte din programul impus de UE pentru dezvoltarea urbană a României, respectiv Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare urbană, etapa II,  bani care până în prezent, în cea mai mare parte au fost direcționați către înlocuirea conductelor subterane și către reabilitarea energetică a două unități școlare, respectiv Șc. Ion Basgan si Șc. Duiliu Zamfirescu.

În rest, primăria Focșani funcționează doar pe modulul creditare. 

Cum este de exemplu, refacerea parcului Bălcescu, în valoare de peste 2 milioane de eur, sursa de finantare: 100% credit bancar. 

Pe lângă faptul că nu este în stare să obțină bani europeni prin efort propriu ci doar cei care sunt impuși de către UE, mai apare și aspectul sumei uriașe alocate pentru refacerea unui parc de dimensiuni modeste, fără construirea unui brand, fără dezvoltarea unei culturi originale, fără să devină o atracție turistică prin care să ne promovăm. 

Exact așa putem descrie activitatea lui Misăilă de până acum : fără pic de viziune, fără personalitate, doar o cârpeală cu lucruri colorate, de proastă calitate și cu costuri exagerate. Tipic PSD. 

Și tot în bunul obicei al PSD, dumnealui  începe să arate cu degetul și să caute vinovați în toate direcțiile, chiar și în propria-i curte. 

Faptul că în Consiliul Local are în sfârșit o opoziție reală prin consilierii PNL USR PLUS, care nu pot aproba cu ochii închiși bugete nerealiste și planuri fanteziste, îl deranjează maxim pe domnul primar, care începe să tune și să fulgere, să trimită în stânga și în dreapta scrisori deschise și lacrimogene, a căror unic scop este cel electoral.  

Nu de dragul comunității plânge Misăilă, comunitatea poate să aștepte așa cum a așteptat până în prag de alegeri asfaltările promise, refacerea parcurilor sau reabilitarea școlilor. 

 Plânge pentru că trebuie să se facă auzit și să devină un candidat cât mai eligibil la apropiatele alegeri interne PSD, astfel încât să aibă în mână pâinea și cuțitul partidului. 

Dacă l-ar interesa comunitatea, ar face o echipă unită cu viceprimarii PNL și USR PLUS Focșani, nu s-ar mai juca cu atribuțiile acestora, pe care le acordă, apoi le retrage, apoi le transferă ca un adevărat și competent manager, care nici după 4 ani și jumătate de mandat nu se pricepe să delege sarcini. 

Îi mulțumim pentru spectacol domnului Misăilă, dar îl așteptăm cât mai repede să se pună în mod real în slujba comunității, prin cinste, profesionalism și spirit de echipă și să țină cont că acestea sunt principii nenegociabile pentru consilierii PNL USR PLUS Focșani.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.