Politică

Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, președinte interimar al PNL Vrancea și candidat la postul de președinte al CJ

Ziarul de Vrancea
2 mar 2024 5842 vizualizări

Propunerea inițială a delegației PNL Vrancea a fost modificată radical după întâlnirea de duminică, 25 februarie 2024, de la sediul central al partidului de la București. Reamintim că în urma unei întâlniri desfășurată vineri, 23 februarie 2024, primarii PNL Vrancea și membrii Biroului Politic Județean propuseseră ca senatoarea de Vrancea, Raluca Ioan, să fie președinte interimar al filialei județene. Conform informațiilor făcute publice „pe surse” vineri seară, delegația liberalilor vrânceni ar fi trebuit să prezinte conducerii centrale a PNL, în întâlnirea de duminică 25 februarie 2024 o singură propunere: numirea senatoarei Raluca Ioan în fruntea filialei PNL Vrancea. Surpriză însă! Prin intermediul unui comunicat de presă făcut public duminică, 25 februarie 2024, la ora 19:20, Departamentul Comunicare al PNL Vrancea a anunțat că „Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, a fost nominalizat și acceptat de conducerea PNL, în urma întâlnirii de astăzi (n.r. duminică 25 februarie 2024) de la București, urmând a fi validat în funcția de președinte interimar al PNL Vrancea în ședința de marți, 27 februarie 2024, a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal (..) În paralel, Valentin Resmeriță a fost desemnat președinte interimar al PNL Focșani în cadrul aceleiași ședințe. Resmeriță a fost, de asemenea, nominalizat drept candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Focșani, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024. Această reorganizare la nivelul conducerii PNL Vrancea și PNL Focșani are loc într-un context de pregătire intensă pentru alegerile locale, punând accentul pe consolidarea partidului la nivel județean și municipal”.

Se pune desgur întrebarea:de ce s-a renunțat la numirea senatoarei Raluca Ioan în fruntea filialei PNL Vrancea așa cum conveniseră, vineri seară, 23 februarie 2024, primarii partidului împreună cu  membri Biroului Politic Județean?  Conform informațiilor Ziarului de Vrancea, propunerea ca senatorul Raluca Ioan să preia postul de președinte interimar al filialei județene PNL, ar fi „căzut” în fața șefilor de la București ai partidului, pentru că s-a preferat să se adopte soluția în care persoana ce preia această funcție, să fie obligatoriu candidatul formațiunii la postul de președinte al Consiliului Județean, în scrutinul din 9 iunie 2024.De altfel exact aceiași soluție a fost adoptată și-n cazul candidatului la funcția de primar al Municipiului Focșani pe 9 iunie 2024.Prin urmare într-un mare procent de probabilitate, primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru,  va fi validat, în ședința de marți, 27 februarie 2024, a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, președinte interimar al PNL Vrancea și candidat la postul de președinte al CJ  iar omul de afaceri Valentin Resmeriță președintele interimar al PNL Focșani  și candidatul partidului la funcția de primar al Municipiului Focșani.

Citiți mai jos conținutul intergral al comunicatului de presă transmis duminică 25 februarie 2024 la ora 19:20, de către Departamentul Comunicare al PNL Vrancea.

Dragoș Ciobotaru, noul președinte interimar al PNL Vrancea

Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, a fost nominalizat și acceptat de conducerea PNL, în urma întâlnirii de astăzi (n.r. duminică 25 februarie 2024) de la București, urmând a fi validat în funcția de președinte interimar al PNL Vrancea în ședința de marți, 27 februarie 2024, a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Această decizie vine în urma evenimentului nefericit din 17 februarie, când președintele PNL Vrancea și al CJ Vrancea, Cătălin Toma, a trecut la cele veșnice.

Dragoș Ciobotaru este unul dintre cei mai tineri primari din Vrancea, fiind cunoscut pentru implicarea sa activă în administrația locală.

În paralel, Valentin Resmeriță a fost desemnat președinte interimar al PNL Focșani în cadrul aceleiași ședințe. Resmeriță a fost, de asemenea, nominalizat drept candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Focșani, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024.

Această reorganizare la nivelul conducerii PNL Vrancea și PNL Focșani are loc într-un context de pregătire intensă pentru alegerile locale, punând accentul pe consolidarea partidului la nivel județean și municipal”-Departament Comunicare PNL Vrancea, 25 februarie 2024

Citiți și: Compromis la vârful PNL Vrancea: Senatorul Raluca Ioan propusă în funcția de președinte interimar

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.