Politică

La început de an, Oprișan ar urmări un fotoliu cald și cu imunitate: senator în mandatul 2020-2024

Ziarul de Vrancea
2 ian 2020 5483 vizualizări
ziaristii.com:Marian Oprișan caută protecția senatului pentru a nu-și pierde averea
ziaristii.com:Marian Oprișan caută protecția senatului pentru a nu-și pierde averea

Informația a apărut încă din a doua zi a noului an pe mai multe site-uri din presa centrală. Menționăm că în 2020 vor avea loc două scrutinuri, respectiv alegerile locale și alegerile parlamentare, iar multe dintre locurile eligibile se împart în aceste zile în diverse formațiuni politice.

Dacă este adevărat că Marian Oprișan și-a aranjat deja un loc eligibil de senator pe listele PSD în mandatul 2020-2024, acest lucru s-au putea întâmpla ”la pachet” și cu o altă mutare politică despre care se discută în diverse cercuri locale. Retragerea baronului în condiții de înțelegere amiabilă cu actuala conducerea a partidului la nivel național, de la șefia organizației PSD Vrancea. Pe de altă parte, nu trebuie scoasă din calcule nici posibilitatea ca știrea vehiculată să fie din categoria ”fumigenelor” menite să adoarmă vigilența competitorilor politici ai lui Oprișan, din exteriorul sau din interiorul PSD. 

”Peste 40 de locuri în viitorul Parlament au fost deja 'rezervate' în PSD pentru VIP-uri, au relatat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO: lideri județeni, foști miniștri dar și ex-secretari de stat vor avea asigurate locuri pe liste la viitoarele alegeri parlamentare. Pe lângă ei ar mai putea să apară și surprize: actuali primari sau șefi de CJ se gândesc la o candidatură la parlamentare. Surse din PSD spun că nu este exclus, de exemplu, ca Marian Oprișan, liderul CJ Vrancea, să candideze pentru un mandat de senator.

În aceste condiții, aproape o treime din parlamentarii PSD sunt într-o situație delicată pentru că nu au siguranța unui nou mandat, au explicat surse din partid. Din acest motiv, au început de sărbători primele tatonări în PSD pentru împărțirea candidaturilor. Ca să nu rămână fără 'job' la nivel înalt, zeci de parlamentari PSD discută să candideze la alegerile locale pentru funcții de primari, consilieri locali sau județeni. Există și parlamentari PSD care se gândesc să se 'refugieze' la PNL sau la Pro România.”-scrie stiripesurse.ro

Citiți și:După 25 de ani de baronat în Vrancea, Oprișan se ascunde în Senat! PSD-istul vrea în Parlament ca să scape de DNA

În aceste zile sunt mari mișcări de trupe în PSD. Amenințarea alegerilor anticipate, dar și apropierea alegerilor locale a făcut ca mai mulți lideri ai partidului să-și pună în aplicare planurile de viitor.

Liderii PSD vor să-și asigure că vor găsi un loc călduț în viitorul parlament sau, măcar, în administrația locală. După ultimele sondaje de opinie, jumătate dintre parlamentarii PSD își vor pierde locul în cazul unui scrutin aticipat.

Marian Oprișan a anunțat, conform unor surse din interiorul formațiunii, citate de stiripesurse.ro, că a decis să candideze pentru un loc în Senatul României. Marian Oprișan este cel mai vechi baron PSD. Acesta este președinte al Consiliului Județean Vrancea de aproape un sfert de secol, din 1996.

Marian Oprișan urmărește să obțină un loc de parlamentar ca să devină imun în cazul unor anchete anticorupție. Acesta a fost cercetat în mai multe rânduri de procurori, dar nu are nicio condamnare.

VIDEO. Proprietatea enormă a lui Marian Oprișan din județul Vrancea. 

VIDEO:Stefan Borcea

Baronul de Vrancea este multimilionar în euro, averea sa fiind făcută, în principal, din deturnarea de fonduri publice de-a lungul anilor, mai multe investigații jurnalistice au descris caracatița controlată de politician.

Faptul că niciun reprezentant al autorităților judiciare nu a reușit să descâlcească ițele corupției cronice din județul Vrancea reprezintă o pată pe obrazul sistemului de justiție din România.

La jumătatea acestui an, Oprișan a fost filmat când negocia achiziția unui bolid de lux. El a spsu la acea vreme că are banii de la mama lui.

VIDEO. Marian Oprișan, în timp ce negociază achiziția unui bolid de lux.

VIDEO:G4 Media

Mai mulți parlamentari PSD care știu că nu-și vor găsi loc pe listă caută, în aceste zile să vadă dacă pot candida în alegerile locale pentru a prinde o poziție de primar.

De asemenea, conform unor surse, unii PSD-iști negociază cu reprezentanții PNL votul pentru declanșarea alegerilor anticipate în schimbul susținerii în alegerile locale.

Text informații:ziaristii.com 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.