Politică

Municipalitatea, pusă în dificultate de consilierii liberali

Alexandra TĂTARU
30 iun 2017 1777 vizualizări

Blocaj la nivel de municipiu. Misăilă este revoltat de atitudinea liberalilor.

În ședința de Consiliu Local din 29 iunie, consilierii liberali au reușit să facă echipă împotriva majorității proiectelor propuse de consilierii PSD, aflate pe ordinea de zi. Primarul Misăilă a fost revoltat de atitudinea consilierilor care s-au opus fără argumente solide la orice proiect și, potrivit spuselor edilului, liberalii au acționat doar la comanda ”primarului” Ion Ștefan fără să țină cont de nicio logică. Totodată, în spațiul social media a circulat și informația că liberalii au făcut front comun împotriva acestor proiecte, profitând de absența unor consilieri locali, doar pentru că primarul nu a fost de acord anterior  să negocieze niște proiecte propuse de opozanți.

Liberalii au reușit să facă opoziție, Misăilă a ieșit din sală la jumătatea ședinței

Constructivă sau nu, se pare că liberalii au reușit să facă opoziție și s-au abținut de la votul majorității proiectelor propuse pe ordinea de zi. Cel mai mare ”circ” s-a iscat pe marginea proiectelor privind iluminatul public stradal, al reabilitării unor străzi iar disputa s-a lăsat cu injurii la adresa primarului până când acesta a ieșit din sală. Pe 30 iunie, primarul Misăilă și viceprimarii Iorga și Mersoiu au organizat o conferință de presă prin care au explicat cetățenilor ce s-a întâmplat. ”A fost o ședință în care consilierii PNL s-au împotrivit tuturor inițiativele primarului și a colegilor consilieri, aducând apostrofări și tot felul de injurii atât nouă, cât și colegilor din aparatul de specialitate, comportament care nu respectă nicio normă a bunului simț. Pot să spun că ne-au demonstrat că se opun la comandă tuturor inițiativelor prin care vrem să îmbunătățim activitatea administrației municipiului Focșani”, a declarat primarul Cristi Misăilă în deschiderea conferinței de presă de vineri.  Dintre proiectele aflate pe ordinea de zi nu au trecut decât cele legate de premierea unor elevi și cel legat de alocarea a 2 milioane de lei Catedralei ”Sf. Cuv. Paraschiva” din Focșani în scopul terminării lucrărilor de construcție. Au fost respinse proiecte privind iluminatul public stradal și festiv, transferul serviciului de salubritate stradală către CUP Salubritate și, implicit, cel de creare a unor noi locuri de muncă la CUP Salubritate. Au mai fost respinse proiecte de desemnare a unor membri în diferite consilii de administrație, de creștere a animalelor domestice și de companie, chiar și de schimbare a președintelui de ședință în Consiliu Local la terminarea perioadei de exercițiu. În ceea ce privește acuzațiile care au apărut în social media cu privire la diverse foloase pe care le-ar dori liberalii în schimbul unor voturi în C.L., primarul Misăilă a spus că nu are cunoștință în mod direct despre acest aspect, ci doar din ceea ce a ajuns și la urechile acestuia. ”Repet. Eu nu negociez siguranța cetățenilor municipiului Focșani, vreau doar să-mi fac treaba în folosul comunității”, a mai precizat Misăilă. Liberalii, după vizionarea în direct a conferinței de presă, i-au acuzat pe edili că mint, însă, chiar în conferința de presă, primarul a răspuns că este deschis la dialog și la proiecte sau soluții concrete pe care le-ar iniția opozanții. (A.TĂTARU)

Citiți și:Primarul Misăilă și viceprimarul Iorga să prezinte dovezi! Altfel, se vor alege cu procese pentru a răspunde în fața legii!;

Domnule Misăilă, te faci și dumneata că lucri, puțin?

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.