Politică

Lovitură de teatru la USR Vrancea: Liviu Macovei, candidatul la funcția de primar al Focșaniului, suspendat timp de un an din organizație!

Ziarul de Vrancea
6 feb 2020 4770 vizualizări

Printr-un comunicat de presă semnat de „echipa de comunicare a USR Vrancea” sunt anunțate mai multe sancțiuni cu puțin timp înainte de intrarea în linie dreaptă în campania electorală pentru alegerile locale din acest an. Printre cei sancționați apare și omul de afaceri Liviu Macovei care era dat sigur candidatul USR la funcția de primar al municipiului Focșani. Redăm în continuare textul comunicatului primit de la USR Vrancea.

 După o perioadă de frământări interne care nu ne-au permis să ne concentrăm în mod eficient eforturile către obiectivele politice asumate pentru anul 2020, în urma unor îndelungi dezbateri interne, 

USR Vrancea anunță deciziile luate în ședința Biroului Județean care a avut loc pe data de 4 februarie 2020.


Admiterea dlui Liviu Macovei în USR Vrancea, după rezultatul bun obtinut de Alianta USR-PLUS la Europarlamentarele din mai 2019, a pus la grea încercare structura de rezistență a partidului.

Susținut din plin de un grup de interese din zona politicii locale, și nu numai, acesta a evitat orice dialog intern constructiv atât de necesar în perspectiva alegerilor care vor urma, preferând, sub umbrela candidaturii la funcția de primar, să întrețină o stare de tensiune continuă cu scopul vădit de a prelua conducerea și orientarea întregii organizații județene a USR.

Un întreg grup conectat la alte partide i-a venit în sprijin încercând să facă din USR o trambulină ori monedă de schimb în promovarea exclusiv a intereselor personale ori de grup.

După multiple tentative de mediere, constatând eșecul complet al integrării acestui grup căruia i-au fost oferite toate condițiile de afirmare și exprimare politică, încercând să pună capăt campaniei de denigrare continue, bazate pe informații false, în ședința de ieri Biroul Județean Vrancea a hotărât următoarele sancțiuni:

Liviu Macovei, (fost membru PNL)    - suspendare 12 luni

Radu Merchea (fost membru PNL)  - suspendare 6 luni

Cosmin Timofte (fost membru PD-L)- suspendare 2 ani

Valentin Calciu (fost membru PNL)  - suspendare 2 ani

Tiberiu Miron (fost membru PNL)      - suspendare 9 luni

Sorin Mădulărea                              - suspendare 12 luni

Lavinia Tîlvăr                                    - suspendare 2 ani


Hotărârile au fost luate conform art 13, art. 14 și art. 15 alin 1 si alin 2 din Statutul Partidului. Precizăm că pe perioada de suspendare din calitatea de membru USR, cei sancționați își pierd drepturile statutare menținându-și obligația de a respecta îndatoririle prevăzute de Statutul USR.

USR asigură pe toți membrii și simpatizanții săi că nu renunță la nici unul dintre principiile care l-au consacrat pe scena politică locală, că la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 va fi un partid diferit de celelalte și că nu dorește să fie identificat în vreun fel  cu structuri politice de tip PSD sau PNL.

Unele decizii interne sunt dificile, nu sunt ușor de luat sau explicat, au costuri de imagine, dar tocmai acestea fac posibil ca USR să își păstreze nealterat fondul de valori ce-l definesc, să lucreze la unitatea echipei astfel încât să nu își dezamăgească alegătorii.

  Vom propune la alegerile locale oameni integri, validați în urma unor noi dezbateri interne, cu expertiză în management public ori  profesie și care nu au mai făcut politică.

Este o datorie a USR de a promova o politică transparentă în serviciul  comunității chiar și atunci când se impune comunicarea unor situații neplăcute.

Din acest motiv dorim să evităm începerea procesul electoral cu candidați care nu contribuie la stabilitatea echipei USR Vrancea ori prin transmiterea de minciuni bine împachetate.

Echipa de Comunicare a USR Vrancea

 

Reamntim  că în toamna anului 2019  preşedintele filialei judeţene, Cosmin Timofte, a fost înlăturat la şefia USR Vrancea, împreună cu alţi colegi de-ai săi.Acum conform comunicatului de presă același fost președinte al USR Vrancea Cosmin Timofte care revenise între timp în partid este din nou suspendat de timp de 2 ani de zile din formațiunea poliitcă amintită,Surpinzătoare apare însă suspendarea preşedintelui USR Focşani, omul de afaceri, Liviu Macovei.Acesta s-a înscris în USR din PNL Vrancea după alegerile europarlamentare de anul trecut şi fusese ales preşedinte al USR Focşani în luna octombrie 2019.Era asumat și anunțat public chiar de conducerea partidului drept candidat la postul de primar al municipiului Focşani.Suspendarea survenită îi anulează lui Liviu Macovei posibilitatea de a candida din partea USR Vrancea la postul menționat de primar al Focșaniului.Decizia de suspendare a fost luată după o şedinţă a Biroului Judeţean, care a avut loc marţi 04 februarie 2020 seara. Lui Liviu Macovei i se reproşează că ”A pus la grea încercare structura de rezistență a partidului.Susținut din plin de un grup de interese din zona politicii locale, și nu numai, acesta a evitat orice dialog intern constructiv atât de necesar în perspectiva alegerilor care vor urma, preferând, sub umbrela candidaturii la funcția de primar, să întrețină o stare de tensiune continuă cu scopul vădit de a prelua conducerea și orientarea întregii organizații județene a USR.”



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.