Politică

Liberalul Liviu Macovei a trecut la USR

Ionel Sclavone
18 iul 2019 5318 vizualizări

Omul de afaceri Liviu Macovei a demisionat zilele trecute din PNL și s-a înscris în USR. Informația circula de mai multă vreme, pe surse, anunțul oficial urmând să fie făcut la finalul săptămânii, într-o conferință de presă. Chiar și așa, Macovei a confirmat știrea și a precizat că a făcut acest pas deoarece intenționează să candideze la Primăria Focșani iar în PNL n-a găsit susținere în acest sens. Până la momentul demisiei, Liviu Macovei a fost unul dintre liberalii înscriși în cursa pentru desemnarea candidatului pentru poziția de primar al municipiului Focșani, competiție care încă nu s-a încheiat.​

„Am demisionat din PNL deoarece nu mă mai regăseam în acest partid de multă vreme. Plus că intenția mea de a candida la Primăria Focșani n-a  părut să miște pe vreunul dintre colegi. M-am înscris în USR însă anunțul n-a fost făcut oficial. Se va întâmpla într-o conferință de presă, cel mai probabil la finalul săptămânii. Ulterior, cu acordul noilor colegi, probabil că-mi voi lansa și candidatura la Primărie“, a afirmat proaspătul USR-ist. El a precizat că deocamdată este singurul liberal care a făcut acest pas însă nu a exclus că vor mai fi și alți vechi colegi care se vor înscrie în USR.

Deși cei din USR au proclamat încă de la înființare că nu vor primi în rândurile lor oameni care au activat pentru alte partide, în cazul Macovei au renunțat la aceste principii care le-au adus puncte electorale din partea celor sătui de vechea clasă politică.

Demisia a fost comentată de Nicu Tănase, președintele organizației PNL Focșani, al cărei membru a fost Liviu Macovei. Acesta și-a exprimat speranța că omul de afaceri nu-și va dezamăgi noii colegi de partid:

„Îmi pare rău că Liviu Macovei a ales să demisioneze din PNL și că nu vom mai fi colegi de partid. El a fost unul dintre cei care s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Focșani și regret că a abandonat și de această dată, înainte de finalul cursei. Nu știu ce va alege să facă pe viitor dar, dacă va alege o nouă carieră politică, sper să nu dezamăgească și pe alții“.

Demisia lui Liviu Macovei din PNL și înscrierea sa în USR complică situația candidaturilor pentru Primăria Focșani. Apariția unui nou candidat pentru funcția de primar va slăbi șansele opoziției de a învinge PSD la nivel local, adică ceea ce declară toți că-și doresc. În condițiile în care conform legislației electorale în vigoare primarul se alege dintr-un singur tur de scrutin  fragmentarea  voturilor opozanților PSD , sporesc semnificativ șansele candidatului social-democraților , probabil actualul primar Cristi Valentin Misăilă, de a-și asigura o nouă victorie la alegerile locale de anul viitor..  

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.