Politică

Liberalul Ion Ștefan îi cere primarului Cristi Misăilă să reducă taxele și impozitele

Mihai Boicu
10 nov 2017 1409 vizualizări

Liberalii spun că ”revoluția fiscală” va afecta economia, iar creșterea prețurilor anulează majorarea salariilor  

Deputatul PNL Ion Ștefan a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că așa – zisa ”revoluție fiscală” a PSD este de fapt o ”involuție fiscală”. Parlamentarul liberal a afirmat că majorarea salariilor este de 2 – 3 lei în condițiile în care avem creșteri de prețuri la alimente, la energie și gaze, la combustibil, cu 25%, dublarea prețului la lemnele de foc. ”Cu această sarabandă de scumpiri gândită și pusă în practică de Guvernul PSD pe seama simplilor cetățeni, recomand administrației locale din Focșani să reducă o parte din taxele percepute focșănenilor: să reducă prețul la gunoi, să scadă costul gigacaloriei, să reducă tariful la apă și canalizare, să micșoreze tariful de parcare. Propun aceste reduceri pentru că, am văzut cu toții, municipiul Focșani a avut un excedent de 320 miliarde de lei vechi. Stă în puterea lor să adopte aceste reduceri și cu siguranță PNL va susține aceste măsuri care ar fi în ajutorul populației. Dacă administrația PSD nu a fost prea pricepută să cheltuiască ceea ce a colectat, din taxe și impozite, de la populație, atunci în 2018, în buget, poate prevedea aceste reduceri de taxe”, a spus deputatul Ion Ștefan. La rândul său, senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, a solicitat primăriilor PSD să facă demersuri pe linie de partid, pentru că vor scade veniturile bugetelor locale. Pentru a explica concret impactul măsurilor luate de actualul Guvern, parlamentarii liberali l-au adus în conferință de presă pe omul de afaceri Liviu Macovei, care are o firmă de contabilitate. Acesta a explicat că simplul fapt că măsura este luată în luna noiembrie, când mai este puțin până la finalul anului, face rău mediului de afaceri, deoarece trebuie făcute foarte multe modificări într-un timp scurt. ”Toate aceste schimbări necesită o pregătire vastă, schimbări de softuri. În plus, creșterea salariului minim brut la 1900 de lei are și alte implicații. Oamenii care nu sunt asigurați trebuie să plătească contribuții la nivelul salariului minim, amenzile cresc odată cu salariul minim. Toate acestea duc la o viață mai costisitoare”, a spus Liviu Macovei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.