Politică

Liberalii focșăneni își asumă eșecul de echipă în privința consilierei Irina Anca Panaite-Maria

Alexandra TĂTARU
18 aug 2017 1632 vizualizări

Într-o conferință de presă organizată vineri, la sediul PNL Vrancea, consilierii liberali Nicu Tănase, Cristi Irimia și Liviu Bostan au expus mai multe nemulțumiri cu privire la recentele proiecte dezbătute atât în ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani, dar și în ședința ordinară a Consiliului Județean Vrancea.

Dacă în ceea ce privește proiectele dezbătute în cadrul ședinței Consiliului Județean, liberalii și-au manifestat, din nou, nemulțumirea cu privire la lipsa de transparență în ceea ce privește bugetul sau cheltuirea anumitor sume, ori în privința aspectului, deja știut, că liberalilor nu li se cere părerea în domenii în care mai au și aceștia ceva de spus. În ceea ce privește proiectele dezbătute în Consiliul Local chestiunile au fost reluate cam în aceeași termeni, dați publicității deseori. Au fost acuzate lipsa de comunicare eficientă dintre edil și consilierii liberali, faptul că anumite proiecte sunt evaziv elaborate, fără lămuriri suplimentare, anumite disfuncționalități decizionale, toate acestea determinându-i pe liberali să explice mereu publicului de ce votează, în aparență, contrar așteptărilor majorității. În ceea ce privește proiectul fuziunii prin absorbție a Ateneului Popular cu Teatrul Municipal, propus de primarul Misăilă, consilierul Nicu Tănase a transmis, în numele echipei, că liberalii dezaprobă total această idee, în ciuda faptului că ”trădătoarea partidului” a votat alături de consilierii social-democrați. ”Am senzația că există o ură. Cultura nu poate fi un element rentabil care să aducă capital cultural. Nicăieri în lume nu se așteaptă profit de la investiția în cultură. Am votat împotrivă și ne bucurăm că acest proiect nu a trecut. Mulțumim pe această cale și consilierului Bârsan, chiar dacă fosta noastră colegă, Irina Panaite, a votat împotriva unei instituții de cultură. Îi înțelegem și pe consilierii social-democrați care nu au fost de acord cu proiectul, dar care nu au putut să voteze împotriva propriului lider”, a declarat Nicu Tănase.

Liberalii își asumă eșecul de echipă

La întrebarea insistentă despre criteriile concrete care au stat la baza propulsării candidatei Irina Anca Panaite-Maria pe un loc eligibil de consilier local, în detrimentul altor candidați, Cristi Irimia a răspuns că ”atunci când faci o echipă poți lua și oameni care ulterior se dovedesc a fi fără caracter. Nu putem anticipa asta. Echipa PNL nu a făcut alegerea corectă în privința consilierei Irina Panaite. Am mers cu echipa la alegerilor locale și județene. Au apărut fisuri. A fost o alegere nefericită. Întreaga echipă își asumă eșecul ”. Nicu Tănase a completat că ”doamna a dovedit că nu este o persoană cu caracter. A fost o fire slabă, a cedat foarte repede, și-a luat scaunul și s-a mutat lângă cei de la PSD. O persoană are caracter sau nu are caracter”.  Importantă este asumarea eșecului echipei, dar și mai important ar fi de aflat, poate pe viitor, care este garanția că acest lucru nu se va mai întâmpla și cu alții aflați deja pe funcții sau care vor prelua funcțiile ca supleanți.

Avem prea multe terenuri de tenis de câmp

Pe lângă aceaste probleme, liberalii au mai explicat și de ce s-au opus din nou proiectului de trecere în administrarea Liceului cu Program Sportiv a unor terenuri aflate în administrarea Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau” pentru ca municipalitatea să amenajeze o bază sportivă în colaborare cu FRF. ”Considerăm că trebuia să știm și noi în detaliu ce anume se va construi acolo, câți bani se vor investi, cum va arăta acea bază sportivă etc”, a declarat Nicu Tănase. Totodată, Cristi Irimia a reamintit că Focșaniul are deja prea multe terenuri de tenis de câmp și că nu mai erau necesare alte terenuri de aceeași factură, ci trebuie acordat respect și altor sportivi care au nevoie de locuri în care să se antreneze. ”Lipsa vestiarelor, grupuri sanitare insalubre, lipsa pistelor de atletism omologate, terenurile pentru judoka, rugbiști, toate acestea de ce nu reprezintă priorități ale municipalității, măcar din respect pentru sportivii care au adus, totuși, medalii județului?”, a mai întrebat public Cristi Irimia, mai ales în calitate de fost jurnalist pe domeniul sportiv. S-a mai discutat despre scumpirile care se vor reflecta curând în facturile de furnizare a căldurii, precum și cele pentru apă și canalizare, despre promisiunile neonorate de primar în privința amenajării spațiilor de recreere, mai ales pentru pensionari și s-a reluat vechea problemă a celui mai dezastruos spital din România, respectiv Spitalul Județean Vrancea, care numai loc unde se salvează oameni nu e. (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.