Politică

Foto | Vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare și senatorul Raluca Ioan au a reprezentat filiala PNL Vrancea la Congresul PPE

Ziarul de Vrancea
10 mar 2024 2568 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă s-a aunțat faptul că prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Vrancea și vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, a reprezentat filiala PNL Vrancea, alături de senatorul PNL, Raluca Ioan la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfășurat miercuri și joi (n.r. 6 și 7 martie 2024) la București.

 

Domnul Ionel Cel-Mare, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal Vrancea și vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea a reprezentat filiala PNL Vrancea, alături de doamna senator PNL Raluca Ioan la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfășurat miercuri și joi (n.r. 6 și 7 martie 2024) la București.

Evenimentul, desfășurat sub semnul unității și solidarității europene, a adus împreună lideri politici din întreaga Europă pentru a discuta provocările și oportunitățile actuale. Ionel Cel-Mare a subliniat angajamentul PNL Vrancea pentru valorile europene și pentru o dezvoltare durabilă a județului nostru cu ajutorul fondurilor europene, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani.

„Am discutat cu mai mulți lideri naționali, regionali și internaționali despre teme de interes pentru România și despre importanța coeziunii și solidarității între statele membre ale Uniunii Europene. România va juca un rol important în următorii ani, la nivel european. Sunt convins de acest lucru”, a precizat Ionel Cel-Mare.

„Cred că românii au văzut investițiile realizate în toată țara cu fonduri europene. Accederea României în Uniunea Europeană a însemnat un pas mare către dezvoltare și ține de noi să conștientizăm acest lucru. Congresul PPE a ținut să evidențieze inclusiv acest aspect”, a punctat și Raluca Ioan.


La finalul Congresului PPE, președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, pentru găzduirea unui „eveniment extraordinar”, subliniind că popularii europeni s-au simțit la București „ca acasă”.

Trebuie spus că delegații populari au votat miercuri 6 martie 2024 Manifestul PPE 2024, în care s-a menționat expres nevoia admiterii depline a României și Bulgariei în Spațiul Schengen, în paralel cu întărirea granițelor externe ale Uniunii Europene.

La Congresul PPE au participat 13 șefi de state și de guvern, peste 1500 de delegați din 44 de țări, în frunte cu Ursula von der Leyen, propusă pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. De asemenea, a participat și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.