Politică

După acuzațiile din recenta ședință a CL Focșani în legătură cu învățământul vrâncean, Ștefan îi cere explicații lui Toma

Ziarul de Vrancea
5 feb 2024 3580 vizualizări
Cătălin Toma și Ion Ștefan pe vremea când erau colegi de partid și colaboratori
Cătălin Toma și Ion Ștefan pe vremea când erau colegi de partid și colaboratori

După acuzațiile din ședința a Consiliului Local al Municipiului Focșani de miercuri, 31 ianuarie 2024 în legătură cu învățământul vrâncean, făcute publice prin intervenția consilierului local PNL Costel Bîrsan, deputatul Forța Dreptei de Vrancea Ion Ștefan îi cere explicații fostului său coleg de partid, președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma. Citiți în continuare precizările deputatului Ion Ștefan precum și răspunsul președintelui Cătălin Toma.

 

 

 

 

Observ consternat că la toate acuzațiile de corupție și la toate suspiciunile de nereguli semnalate la nivelul municipiului Focșani, la nivelul județului Vrancea și la nivelul instituțiilor publice din județ, nimeni nu se mai alarmează și nimeni dintre decidenții județeni nu ia atitudine.

La finele anului trecut, prin Consiliul Județean Vrancea, prin biroul președintelui și al administratorului public al județului se discuta fără perdea de parandărăt, de sponsorizări pentru partid și de proiecte susținute preferențial. Din partea șefului CJ Vrancea, altădată deranjat de mișmașurile din CJ de care-l bănuia pe predecesorul său, cel cu care este acum în alianță fericită PNL-PSD, Toma-Oprișan, auzim doar o tăcere asurzitoare! Lasă că trece și nu ne mai întreabă nimeni... asta pare să fie teoria lui Toma-PNL.

Mai nou, în plenul Consiliului Local Focșani un ales local liberal aduce acuzații grave conducerii Inspectoratului Școlar Județean, instituție condusă de o reprezentantă liberală, despre care susține că ar fi făcut achiziții supraevaluate. Practic, subordonata politic a lui Toma, profesorul Marchitan, ar fi parte la niște acțiuni cel puțin ilegale. Astăzi, nimeni nu a spus nimic, nu am văzut nicio reacție consternată nici la CJ, nici la IȘJ, în ciuda acuzațiilor făcute chiar de un om dintre ai lor.

Pe această cale, cer public conducerii IȘJ, dar și CJ Vrancea, să aducă de urgență lămuriri clare cu privire la practicile la care se face referire în ședința Consiliului Local Focșani.

În lipsa unor explicații, nu putem crede decât că totul se face cu știința șefului politic al prof. Marchitan.”-Ion Ștefan

Solicitat de Ziarul de Vrancea șă răspundă acuzațiilor președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma a menționat: Nu comentez frustrarile unui fost coleg de partid”.

Acuzațiile consilierului local PNL Costel Bîrsan în legătură cu învățământul vrâncean, făcute publice în intervenția sa din ședința a CL Focșani, de miercuri 31 ianuarie 2024

„ Văzând că nu mai poate domina în mod despotic  Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, doamna inspector general Daniela Marchitan, membru PNL, la ordinele doamnei Roșcan a început ofensiva împotriva membrilor Consiliului de Administrație al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, împotriva personalului care a preluat atribuțiunile secretarei precum și împotriva directorului general Simion Natașa. Membrilor Consiliului de Administrație al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, colegi PNL ai doamnei Daniela Marchitan, li s-au făcut plângeri penale de către doamna Marchitan, mințind cu nerușinare că nu a făcut dânsa acest lucru, unul dintre cei 3 consilieri, cedând și plecând din Consiliului de Administrație. Am dovezi! Directorului Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani i s-au înscenat tot felul de lucruri, culminând cu constituirea unei comisii de disciplină, care în lipsa dovezilor a eșuat lamentabil. A culminat însă cu acordare aclificativului „.bine” directorului, lucru care deschide ușa destituirii acesteia pentru „management defecuos”, motiv cu care au fost demiși și alți directori de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani. A acordat acest calificativ deși colectivul de profesori este unul foarte bun. Își fac datoria și au reușit o promovovare la Bac de aproape 100%(...)Doamna Marchitan, inspector general, văzând că nu poate să o distrugă pe doamna director de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani face tot posibilul să distrugă tot Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani. Acțiunile acestei doamne inspectoare generala au depășit limita admisibilului sau acțiunile normalului. Doamna care se ocupă momentan de salarizarea la nivelul Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani a fost chemată la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea și șantajată că dacă nu renunță la gestionarea aplicației REDUSAL SALARIZARE , adică de a fi responsabil cu salarizarea ei pot anula contractul individual de muncă! Doamna respectivă care a fost supusă acestui șantaj ordinar comandat de oameni care se cred pe tarlaua proprie s-a întors plângând și speriată la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, de teamă că va rămâne fără loc de muncă cu familie și doi copii.”

Aflați toate acuzațiile pe care consilierului local PNL din Consiliul Local al Municipiului Focșani, Costel Bîrsan le-a făcut în ședința din 31 ianuarie 2024 a respectivului for vizionanâd discurusl acestuia din înregistrarea VIDEO de mai jos, începând cu minutul 1:06:12

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.