Politică

Cum l-a bătut Cătălin Toma pe Marian Oprișan în Vrancea duminică, la urne

Ziarul de Vrancea
3 oct 2020 6173 vizualizări

Conform datelor rezultate după numărarea voturilor, Cătălin Toma, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS, a reuşit să-l surclaseze la urne în scrutinul din 27 septembrie 2020 pe candidatul social democrat Marian Oprişan în trei din cele cinci municipii și oraşe ale judeţului Vrancea. Oprişan a fost votat mai mult la ţară, însă la diferență foarte mică și-n orașele Odobești și Mărășești.

Diferența dintre Toma și Oprișan a fost, după scrutinul de duminică, de 5.425 de voturi în favoarea liberalului. Conform cifrelor rezultate după numărarea buletinelor de vot introduse de alegătorii vrânceni în urne duminica trecută, Cătălin Toma, fost primar al comunei Jariștea, a câștigat bătălia electorală net cu Marian Oprișan în mediul urban.

Astfel, Cătălin Toma a obţinut 49,62% în mediul urban, în timp ce pe Marian Oprișan l-au preferat doar 35,63% dintre alegătorii vrânceni din mediul urban. Cele mai multe voturi le-a primit Cătălin Toma la Focşani, 15.972 (municipiul reședință a județului Vrancea câştigat la Primărie de pesedistul Cristi Misăilă cu 14.508 voturi), în condiţiile în care pentru Marian Oprişan au fost introduse în urne doar 10.041 voturi. În afară de Municipiul Focșani, Cătălin Toma a fost câştigător detaşat şi în alte două Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din mediul urban din Vrancea. Acestea vor fi conduse în mandatul 2020-2024 de primari liberali.

La Adjud, Cătălin Toma a obținut 3.126 de voturi, iar Marian Oprişan numai 1.800  de voturi.

La Panciu, Cătălin Toma a fost preferat de 2.113 dintre alegătorii prezenți la urne, iar Marian Oprișan de doar 922 votanți pănceni.

La Mărăşeşti, în schimb Oprișan a luat 2.345 de voturi, iar Toma 1.165 voturi.

De asemenea, la Odobeşti, Oprișan a câștigat cu 2.043 de voturi, faţă de 1.519 ale lui Cătălin Toma. 

Oprişan l-a învins pe Toma și în mediul rural, însă la o diferență foarte mică de voturi. Din însumarea voturilor din cele 68 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din mediul rural din județul Vrancea, rezultă că Marian Oprișa a obţinut 42.034 de voturi, faţă de 41.725 de voturi luate de Cătălin Toma. Deci Oprișan l-a devansat pe Toma în mediul rural cu doar 209 voturi. Calculat în procente, Cătălin Toma a obţinut 43,13% în mediul rural, iar Marian Oprişan 43,45.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.