Politică

Consiliul Județean, ”penalizat” cu aproape 35 de milioane de lei pentru excedent

Mihai Boicu
12 dec 2017 2592 vizualizări

Noua lege a bugetului ar putea lăsa Consiliul Județean Vrancea fără o sumă de aproape 35 de milioane de lei dacă rămâne în actuala formă după adoptare

Proiectul prevede că sumele defalcate din TVA pe care le primesc unitățile administrativ teritoriale sunt diminuate cu jumătate din excedentele bugetare înregistrate la data de 31 decembrie 2016. Potrivit execuției bugetare care a fost aprobată la data de 23 martie 2017, Consiliul Județean a rămas cu un excedent important din anii precedenți. Astfel, doar în anul 2016 s-a înregistrat un excedent de 12,63 milioane lei, la care s-au adăugat sumele rămase din anii din urmă, rezultând un excedent total de 69,639 milioane lei. Potrivit proiecului legii bugetului pe anul 2018, CJ ar putea primi sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului local, diminuate cu jumătate din excedentul bugetar înregistrat la data de 31 decembrie 2017, în cuantum de 33,067 milioane lei. De asemenea, CJ ar mai putea primi 19,95 milioane lei alocări directe din impozitul pe venit încasat și 8,259 milioane lei, din conta de 17,25% repartizată județului. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.