Politică

Consiliul Județean a lansat proiectele de modernizare a trei drumuri județene

Ziarul de Vrancea
14 feb 2018 1899 vizualizări

Valoarea totală a investițiilor la drumurile 205 B, 205 C și 202 E este de peste 211 milioane lei u acestea se află în procedura de licitație pentru stabilirea firmelor care vor lucra la ele u primarii prezenți la conferința de lansare au cerut ca lucrările executate să fie de calitate       

VIDEO  vrancea atlastv 

 

Consiliul Județean Vrancea a lansat, miercuri, proiectele de modernizare cu fondurieuropene a treidrumurijudețene. Proiectele sunt finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătăţirea  infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, pentru Regiunea de Dezvoltare Sud–Est”.  ”Valoarea totală a acestor trei investiții este de 211.300.822 lei, adică 47 milioane de euro, de care vor beneficia 80.000 de locuitori ai județului Vrancea”, au precizat reprezentanții CJ. Proiectul de modernizarea a  DJ 205 B dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T, are o valoare totală de 108,5 milioane lei. Pentru DJ 205 C Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T finanțarea este de 46,7 milioane lei. Un alt drum care va fi modernizat este DJ 202 E limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboiești – Bordești cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”, pentru care  valoarea totală este a fondurilor  este de 55,9 milioane lei. În perioada următoare va fi lansat al patrulea proiect „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“. În ceea ce privește DJ 204 P Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa - Dumitreşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN–T a fost necesară modificarea ghidului la finanțare pentru a se finanța construcția unui viaduct. Pentru această investiție urmează să fie făcută o nouă cerere de finanțare după deschiderea unei noi sesiuni de depunere a proiectelor.

Primarii au cerut ca să discute cu proiectanții 

La conferința de lansare au fost prezenți primarii din localitățile care sunt traversate de aceste drumuri județene. Romeo Iordache , directorul Direcției Tehnice și de Investiții, a spus că în cele trei investiții s-a prevăzut și reabilitarea tuturor podurilor, pentru a nu mai fi probleme. Primarii au avut și ei câteva solicitări. ”Comuna Golești este traversată de acest drum județean. Avem probleme la intersecția cu drumul național. Vă rog să aveți în vedere ca instituțiile statului să construiască un sens giratoriu, pentru că vom avea probleme din cauza creșterii traficului”, a spus primarul Alexandru Zar. De asemenea, acesta a cerut ca lucrările să fie de calitate, pentru ca apele pluviale să nu strice drumurile. ”Șanțurile vor fi modernizate pe toată lungimea drumurilor, pentru că nu mai vrem să vedem ape pluviale pe partea carosabilă. Am inclus în acest proiect și consolidarea și reabilitarea podurilor, astfel încât la precipitații mari să nu se mai trezim că este afectată structura drumului”, a spus Romeo Iordache. Ștefan Moscu, primarul comunei Cîrligele și președintele filialei Vrancea a Asociației Comunelor din România, a cerut ca proiectanții să discute cu primarii, deoarece aceștia cunosc foarte bine situația din teren. ”Am rugămintea ca, în cele două luni de proiectare, proiectanții să vină efectiv la noi, pentru că noi cunoaștem problemele acestor drumuri, care sunt la baza dealurilor, de pe care se revarsă apele pluviale. Este bine ca proiectanții să vină să discutăm, deoarece noi știm care sunt punctele critice de pe aceste drumuri”, a arătat primarul Ștefan Moscu. Și primarul Sihlea a ridicat probleme proiectului implementat de CUP în canalizare. Romeo Iordache , șeful Direcției Tehnice din CJ,a  spus că s-a discutat cu reprezentanții CUP iar sistemele de canalizare vor fi construire în afara părții carosabile sau vor fi corelate cu lucrările de asfaltare. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.