Politică

Consilierii PNL au depus plângere penală împotriva primarului Cristi Misăilă

Alexandra TĂTARU
4 iul 2017 2360 vizualizări
Consilierii liberali roagă organele abilitate să facă lumină în acest caz
Consilierii liberali roagă organele abilitate să facă lumină în acest caz

Seria ”ping-pong politic” continuă. Primarul Municipiului Focșani s-a ales cu plângere penală pentru afirmațiile făcute la adresa consilierilor PNL, în recenta conferință de presă ce a avut loc după ședința de Consiliu Local.

Potrivit declarațiilor primarului, consilierii liberali au sabotat toate proiectele de hotărâre puse pe ordinea de zi și că acționează la ordinele deputatului Ion Ștefan. De asemenea, s-a mai vehiculat și faptul că liberalii au dorit niște foloase materiale în schimbul votului. Drept urmare, liberalii s-au simțit lezați.

Consilierii PNL Focșani au convocat reprezentanții mass media în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, marți, 4 iulie, pentru a anunța că vor depune plângere penală, dar și civilă. Liberalii spun că li s-a adus un grav prejudiciu de imagine.

 

”Noi nu putem vota chiar orice ni se pune pe masă”

Consilierii liberali s-au simțit jigniți de insinuările făcute de primar.  ”În urma conferinței de presă de vineri, 30 iunie, susținută de domnul primar Cristi Misăilă, unde a adus diverse jigniri, calomnii, ură, abuz în serviciu, prejudiciu de imagine, astăzi am hotârât, după ce în prealabil l-am avertizat să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute, să depunem plângere la Parchet și la Judecătorie, pe penal și pe civil, și considerăm că cele afirmate de domnul primar nu au acoperire în fapte. Dacă poate să demonstreze contrariul, nu are decât să demonstreze. Noi astăzi rugăm organele în drept să facă lumină în acest caz. Totul a pornit de la faptul că, chipurile, noi nu vrem să votăm proiectul iluminatului public. Eu cred că focșănenii nu sunt de acord să plătească 5 milioane de lei pentru mentenanță și paza unui stâlp. De aceea noi nu putem să votăm orice. Noi avem grijă de banul public. Sunt peste 40 miliarde de lei pe care domnul primar vrea cu tot dinadinsul să le dea unei firme. Noi am hotărât să ne apărăm onoarea în urma afirmațiilor jignitoare pe care domnul primar le-a făcut în conferința de presă”, a declarat consilierul PNL, Neculai Tănase, înainte de a depune plângerea la Parchet. Consilierul Tănase a fost însoțit și de alți doi aleşi, Ionuț Filimon și Ana Maria Dimitriu, dar și de alți membri ai PNL Focșani. Ana Maria Dimitriu a vrut să transmită primarului Misăilă că se înșeală în ce privește afirmația acestuia despre posibila rudă care a încercat să falsifice un document la Primăria Focșani. ”Vreau să-i spun că se înșeală în privința faptului că un verișor al meu a venit la primărie să modifice o cerere privind autorizația taxi. Acest lucru nu este adevărat, dar îi mulțumesc că se interesează de arborele genealogic al familiei Dimitriu”, a declarat consiliera care a depus încă o plângere personală  în acest sens.

Cineva nu cunoaște bine orașul

În ceea ce privește ”meciul” dintre Ionuț Filimon și primar, ca urmare a faptului că liberalul l-ar fi făcut mincinos pe primar în ședința de C.L. pe subiectul reabilitării străzii Trotuș, disputa nu se știe dacă se va stinge curând. Primarul Misăilă a spus că Filimon nu prea cunoaște orașul, liberalul spune că de fapt e invers.

Consilierul Filimon a ținut să reamintească, marți, primarului Misăilă că strada Trotuș are două sectoare, respectiv Trotuș -case și Trotuș - blocuri. ”Din păcate domnul primar nu cunoaște orașul, nu eu. Strada Trotuș este asfaltată în zona caselor, dar sectorul cu blocuri nu a văzut asfalt de la revoluție și până în prezent. Dânsul știe doar să aducă insulte la adresa noastră”, a afirmat consilierul liberal.

Cine are dreptatea în mână?

Plângerea semnată de Nicu Tănase se referă la abuzul în serviciu, prejudiciul de imagine, afirmații cu privire la faptul că liberalii nu votează decât dacă au avantaje materiale. De la începutul conflictului, liberalii au spus că nu au mai avut discuții cu primarul. Liberalii speră, totuși, ca pentru următoarele proiecte să aibă discuții consistente, în comisiile de specialitate, în avantajul comunității și nu în maniera de până acum. ”Domnul primar are impresia că este șeful consilierilor. Nu este chiar așa. Nu trebuie să ne pună pe masă proiectul și noi să-l votăm pur și simplu. În comisiile de specialitate se fac discuții parțiale. Spre exemplu, noi am făcut multe propuneri, dar ei consideră că dacă au majoritatea argumentelor nu-și mai au rostul aceste discuții. Mi se pare hilar că edilii afirmă că Focșaniul arată cum arată din pricina noastră. Aceștia uită că Focșaniul a fost sub administrația PSD zeci de ani. Nu noi am avut majoritatea în consiliul local”, a mai precizat Nicu Tănase.

Va urma!!! (A.TĂTARU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2487 zile, 8 ore, 39 minute, 47 secunde
Pentru corectitudine precizez ca afirmatia domnului consilier Tanase "Nu noi am ajut majoritatea in Consiliul Local" nu este adevarata. Consilierii PNL ( tinand cont de faptul ca acum si PDL tot in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.