Politică

Consilierii liberali consideră că unele manifestări legate de Centenarul Marelui Război au nuanță ceaușistă

Alexandra TĂTARU
2 aug 2017 965 vizualizări

Într-o recentă conferință de presă a PNL Vrancea, consilierii județeni Cristinel Irimia și Liviu Bostan  au criticat, printre altele, și modul în care a fost gândit programul Centenarului Marelui Război – Vrancea Eroică 1917-2017.

Aceștia au susținut că multe dintre manifestări au avut un pronunțat accent ceaușist și că au fost lipsite de consistență, pe alocuri penibile. Liviu Bostan a făcut referire, în special, la așa numitele simpozioane naționale sau conferințe publice, cum au fost cele organizate la Colegiul Național “Unirea” și la Muzeul Unirii, pentru care s-au cheltuit prea mulți bani. ”Toată această risipă bugetară se agravează odată cu festivalul de cheltuieli bugetare și cu sărbătoarea Centenarului bătăliilor din Primul Război Mondial. Am asistat la unele manifestări lipsite de consistență, fără public, pe alocuri penibile. Spre exemplu, dacă un elev de clasa a X-a ar fi avut lucrări precum cele prezentate la colocviile și sesiunile științifice din cadrul Centenarului nu știu dacă ar fi obținut notă de trecere”, a precizat liderul consilierilor liberali din Consiliul Județean Vrancea. Întrebați dacă li s-a cerut părerea cu privirea la realizarea programului, aleşii liberali au răspuns că nu le sunt ascultate opiniile și nu sunt luați în seamă de majoritatea care face și desface. ”Este o atitudine închisă, lipsită de transparență, este secretomanie din partea funcționarilor și a conducerii Consiliului Județean Vrancea în ceea ce privește proiectele de cheltuire a banilor publici”, a mai declarat consilierul liberal Liviu Bostan. De altfel, într-o ședință a C.J. Vrancea de luna trecută, Marian Oprișan i-a ironizat pe consilierii liberali cu privire la prezența lor la Mărăști, tot pe banii alocați Centenarului, atunci când a fost prezent și președintele Iohannis. În timp ce consilierii liberali critică modul de organizare a manifestărilor, în presa națională s-au adus elogii lui Marian Oprișan pentru acțiunile dedicate acestui centenar. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.