Politică

Cătălin Toma: Oprișan alocă bani după bunul plac

Ziarul de Vrancea
2 feb 2018 1044 vizualizări

Senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, a criticat modul în care s-a făcut împărțirea banilor la ședința Consiliului Județean în care s-au repartizat pe localitățile cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor.

 

Liberalul a arătat că Primăria Bălești a primit fonduri mici de la CJ în comparație cu localitățile cu primari PSD deși a fost penalizată de nouă lege a bugetului pentru că a avut excedent în anul 2016, excedent care nu a provenit din fonduri necheltuite, ci din banii pentru investiții virați de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale. ”Potrivit formulei domnului Vîlcov, comuna Bălești a rămas cu zero lei pentru funcționare. Cu toate că regula este că vine în ajutorul Consiliul Județean, Marian Oprișan alocă fondurile după bunul plac, 75.000 de lei pentru primarii PNL și 140.000 de lei pentru primarii PSD. Comuna Spulber a primit 394.000 lei de la Finanțe și 140.000 de lei de la Consiliul Județean, iar comuna Ploscuțeni 1,1 milioane lei de la Finanțe și 140.000 de lei de la CJ”, a spus Cătălin Toma. Președintele PNL a mai arătat că la CJ este un excedent mare, care ar trebui utilizat pentru reabilitarea drumurilor județene, printre care se află și DJ 205 N. Cătălin Toma a mai susținut că vor fi primării care nu vor rezita până la prima rectificarea bugetară, efectuată de regulă în luna iulie. De aceea, PNL cere o analiză pe fiecare localitate și eliminarea prevederii potrivit căreia și fondurile primite pentru proiecte cu finanțare europeană sunt considerate tot excedent bugetar. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.