Politică

Sorina Matei, despre revocarea lui Papici:

Ziarul de Vrancea
5 oct 2013 1706 vizualizări
Strategia de comunicare a PSD, în DEZACORD cu mesajele transmise de SUA și CE

 

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe blogul personal mesajele strategilor de comunicare ai PSD pe care reprezentanții partidului trebuie să le transmită publicului în cazul revocării procurorului Papici din cadrul DNA. Mesajele PSD sunt în dezacord cu opiniile Ambasadei SUA la București și ale Comisiei Europene.

Sorina Matei a realizat o paralelă între mesajele pregătite de strategii PSD pentru public și mesajele transmise de SUA și Comisia Europeană în cazul revocării procurorului Lucian Papici.

În 4 octombrie, Comisia Europeană a transmis că situația din DNA va fi reflectată în raportul MCV, iar Departamentului de Stat al SUA a transmis mesaj în legătură cu cazul Papici. ”Ne exprimăm admiraţia şi aprecierea pentru activitatea excelentă desfăşurată de domnul Lucian Papici şi de doamna Mariana Alexandru. Este esenţial ca numirile înlocuitorilor acestora, care au o importanţă crucială, să fie rezultatul unor proceduri corecte şi al consultărilor, astfel încât DNA să continue să fie condusă de procurorii cei mai competenţi, curajoşi, cu realizări remarcabile în lupta împotriva corupţiei. Îndemnăm toate părţile implicate: procurorul şef al DNA, procurorul general, ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţia, să coopereze şi să se consulte în legătură cu acest subiect."

”Poziția Occidentului coincide cu părerile exprimate atât de Președintele Băsescu cât și de Monica Macovei. Pentru că acesta este adevărul”, notează jurnalista România TV.

În același timp, reprezentanții PSD transmit cu totul alte mesaje.

”PSD spune că lui Lucian Papici i s-a terminat mandatul, 'nu a fost demis și nici revocat'. Mesajul e mincinos. Pe 18 septembrie procurorul Ramona Bulcu, în numele Ministerului Public, confirmă că procurorul general Tiberiu Nițu a primit cererea de delegare pe funcție, pentru trei luni, pentru Lucian Papici, în funcția de șef al Secției I a DNA, cerere care fusese deja aprobată din 17 Septembrie 2013. Așadar, pe 2 Octombrie 2013, Lucian Papici a fost demis/revocat/ decapitat de pe funcția de șef al Secției I a DNA.”, scrie Sorina Matei.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Bojidar, acum 3841 zile, 46 minute, 37 secunde
O MICA PARTE DIN JIGODIILE DE PAZARICI PROPAGANDISTI AI SCARNAVIEI BASISTE SAU CÎINII DE PAZĂ AI JAVREI ORDINARE: 1. Colonel (fără stagiu militar) Robert Turcescu – etalonul ipocriziei citeste integral
carcotasu', acum 3854 zile, 19 ore, 54 minute, 36 secunde
danb: "Interventiile ambasadei SUA sunt ca de obicei n.esimtite." Asa, vomita opinii... Mah, cu nesimtitii (de uslamisti) tre' sa vorbesti cu tonul si cuvintele pe care le inteleg ei! citeste integral
stroe vasilica, acum 3855 zile, 7 ore, 36 minute, 9 secunde
DACA n_AR FI OPINIA INTERNATZIUONALA,"AFARA" cum ii zicem noi,NE_AR FI PUS AL"DE FSN=PCR=PSDR=PSD=USL=PCR+=....CHELEA PE BATZ!!! si asa ne reguleaza de ne ies ochii ... LA citeste integral
danb, acum 3855 zile, 14 ore, 34 minute, 24 secunde
Doar asa de curiozitate, putem si noi romanii sa ne dam cu parerea despre procurorii din SUA sau eventual sa-i si numim ? Interventiile ambasadei SUA sunt ca de obicei n.esimtite.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.