Politică

Nicuşor Constantinescu vrea desfiinţarea DNA: TOŢI de acolo fac POLIŢIE POLITICĂ

Ziarul de Vrancea
3 oct 2013 1069 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că demiterea procurorului Lucian Papici nu are nicio legătură cu „dosarul politic” în care este cercetat Liviu Dragnea. El vrea desfiinţarea DNA pentru că, precum Liviu Dragnea, la referendum , ”la fel am procedat şi eu şi toţi ceilalţi, este legal”.

 

Indignat de "speculaţiile" care leagă demiterea procurorului Lucian Papici de dosarul pe care acesta îl instrumenta în cazul lui Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC),Nicuşor Constantinescu, a luat foc. „100% este un dosar al poliţiei politice DNA-Traian Băsescu. Aşa cum s-a întâmplat în toate dosarele politice pe care le-a făcut acest DNA  politic, inclusiv mie, inclusiv primarului Mazăre, acelaşi lucru îl face şi în cazul colegului meu de partid Dragnea Liviu” a declarat Constantinescu pentru EVZ, la finalul unei şedinţe a CJC.

El susţine că Liviu Dragnea a acţionat perfect legal când a coordonat politic, referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. “Cum adică să nu am voie, eu partid, să militez, ca militanţii şi simpatizanţii să iasă la vot. Păi ăsta e rolul partidelor politice, prin legea partidelor politice, să organizeze, să atragă membri, să atragă simpatizanţi, să candideze, să fie aleşi şi să intre în structurile legale naţionale. Asta a făcut Dragnea la nivel de secretar general al PSD, asta am făcut şi eu la nivelul judeţului Constanţa, asta au făcut toţi la toate nivelurile şi în toate localităţile” a explicat Constantinescu.

Aş desfiinţa DNA-ul mâine, ieri

Nicuşor Constantinescu nu ştie de ce a fost demis procurorul Lucian Papici, “întrebaţi-i pe ăia care nu i-au prelungit mandatul sau care ar fi trebuit să i-l prelungească şi nu i l-au prelungit”.

Dacă ar fi însă întrebat , ”eu, pe ăia de la DNA,  i-aş da pe toţi afară, mâine. Pentru că fac poliţie politică în loc să facă anchete profesionale. Ştiţi vreun caz de corupţie anchetat de DNA, mă refer la oameni politici, care s-a finalizat cu închisoarea şi cu confiscarea averii? Ştiţi cât cheltuie DNA pe an, ca să ne înregistreze şi să ne filmeze? Miliarde şi miliarde de lei noi”.

S-a înfierbântat apoi şi “dacă eu aş decide, i-aş desfiinţa mâine, ieri. Şi dacă vă uitaţi la ei cine sunt, toţi procurorii au sicrie în spate, ca să poată fi şantajabili politic, DNA-ul face numai abuzuri şi nu are niciun rezultat pentru scopul pentru care a fost creat”. În Europa, doar Spania ar avea o instituţie similară dar  acolo, “cei 8 procurori regali au avut rezutate de 8000 de ori mai mari decât ăştia de la noi care cheltuie miliarde şi nu fac decât să ne asculte  telefoanele, să ancheteze şi să facă poliţie politică la televizor”.

La final a avertizat că după terminarea ultimului proces în care a fost trimis în instanţă pentru acte de corupţie, îl va da în judecată pe procurorul care i-a instrumentat cazul. “Procurorul Onea s-a pensionat a doua zi după ce a trimis dosarul, deci nu l-a demis nimeni. Dacă citiţi presa o să vedeţi că are un palat în mijlocul Timişoarei şi este multimilionar. Şi este amestecat în afacerea Solventul ,traficul de benzină şi motorină de acum 15 -20 ani cu Iugoslavia. El era Zoro, care m-a ancheta pe mine” a încheiat, triumfător, Nicuşor Constantinescu.


www.evz.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 3856 zile, 20 ore, 41 minute, 54 secunde
Mai HOTILOR vreti sa furati si sa nu va intrebe nimeni ! Sa va fereasca sfantul cand veti da socoteala in fata noastra a poporului
klika, acum 3856 zile, 21 ore, 44 minute, 24 secunde
Bai nene politician; ce aveti cu DNA daca santeti curati de ce va temeti? Aha trebuie aplicata Leg 18 sa dati socoata ptr agoniseala facuta cu smenuri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.