Politică

Dosar cu “cantece” pentru firma la care Săpunaru a fost acţionar

Eduard Popescu
27 aug 2013 1434 vizualizări
Administratorul de la Euro Proiect, Dorinel Modreanu, ar fi cercetat pentru o presupusă infracţiune de fals intelectual.Cumnatul lui Săpunaru ar fi folosit documente false pentru obţinerea de fonduri europene.Presa centrală spune că deputatul PNL a renunţat la acţiuni cu o zi înainte să-l propună Antonescu pentru Ministerul Transporturilor


Firma Euro Proiect SRL Focşani ar fi cercetată, conform informaţiilor publicate de presa centrală, de procurorii de la DNA Iaşi pentru fals intelectual. “Oamenii legii susţin că reprezentanţii Euro Proiect SRL au folosit documente false, pentru a obţine pe nedrept fonduri europene. Potrivit informaţiilor oficiale oferite Evenimentului Zilei de către Registrul Comerţului (RECOM), această fimă este urmărită penal pentru acuzaţiile de mai sus din data de 19 octombrie 2012”, se arată în materialul publicat de Evz. Pană la acest moment, DNA nu şi-a exprimat niciun punct de vedere clar legat de firma administrată în prezent de Dorinel Modreanu, cumnatul lui Nini Săpunaru. Biroul de Presă al DNA a precizat, într-o declaraţie succintă, doar că firma în cauză (Euro Proiect SRL Focşani) nu ar avea calitate de învinuit, fără a face alte referiri la o eventuală calitate de învinuit sau de altă natură a administratorului sau a deputatului Nini Săpunaru. “Nu mai am nicio legătură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu.  (…) Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se crea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnarea în funcţia de Ministru al Transporturilor”, a precizat Săpunaru într-o declaraţie de presă săptămana trecută. Acesta a mai precizat că societatea la care a fost acţionar s-a specializat în proiectarea de drumuri şi poduri, iar “lucrările sunt efectuate pentru statul român” însă “SC Europroiect SRL nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor”. “Informaţia apărută în presă, conform căreia eu aş fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL, este total neadevărată”, a mai precizat Săpunaru în declaraţia de presă de sambătă.

Săpunaru a cedat acţiunile cand a fost propus ministru

Tot acesta a mai precizat însă că cercetarea desfăşurată de DNA l-ar viza direct pe administratorul firmei “fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut”. Deputatul Nini Săpunaru a deţinut pachetul de 49,5 % din acţiunile la această firmă pe care le-a cesionat, conform jurnaliştilor de la Evz, chiar pe 21 august, respectiv cu o zi înainte ca numele său să fie anunţat ca posibil ministru la Transporturi. “Nini Săpunaru a fost acţionar al Euro Proiect pană miercurea trecută, 21 august 2013, adică în ziua în care Crin Antonescu i-a propus să preia Ministerul Transporturilor. A doua zi, pe 22 august, propunerea a devenit oficială”, mai scriu jurnaliştii de la Evz. Firma la care Nini Săpunaru a deţinut 49,5% din acţiuni, SC Europroiect SRL, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a avut contracte de prestări servicii în valoare de 681.453 de lei, obţinute prin achiziţie directă, cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu primăriile din Focşani şi Mărăşeşti, dar şi cu primăriile a 16 comune din judeţul Vrancea. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.