Politică

Consiliul Judeţean nu a mai făcut o şedinţă ordinară de trei luni

Mihai Boicu
22 iul 2013 947 vizualizări
Consilierii judeţeni nu s-au mai întrunit în şedinţă ordinară din data de 4 martie, deşi ar trebui că aleşii să se întrunească lunar pentru a discuta problemele judeţelui.

Dacă nu au reuşit să se întrunească în acest mod, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, a compensat în luna mai, cand a convocat două şedinţe extraordinare pe 27 mai şi pe 31 mai. În luna iunie, aleşii judeţeni nu s-au mai întalnit nici ordinar, nici extraordinar, în ciuda faptului că ar fi fost necesar, potrivit unor surse din legislativul judeţean. Modul în care se desfăşoară activitatea Consiliului Judeţean ridică unele semne de întrebare, dacă ne raportăm la prevederile Legii 215/2001, privind administraţia publică locală. La art. 94 alin. 1 se precizează: “Consiliul judeţean se întruneşte în şedinţă ordinară în fiecare lună, la convocarea preşedintelui consiliului judeţean”. La multe dintre aceste şedinţe, Marian Oprişan nici nu mai participă, motivand că este plecat cu diverse treburi la Bucureşti, pentru binele judeţului. Începand de anul trecut, de cand USL a preluat puterea, preşedintele CJ a participat doar la jumătate din şedinţele care au avut loc. Marian Oprişan motivează că a fost ocupat cu noua sa poziţie de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene (UNCJR), unde are o agendă încărcată, în vreme ce firava Opoziţie nu şi-a exprimat nici un punct de vedere pentru “vacanţa forţată” în care au trimişi aleşii judeţeni. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cerbul, acum 3929 zile, 17 ore, 35 minute, 5 secunde
Lasa sa stea pe la Bucale... ca cand o sa revina postul o sa fie ocupat.... de un libidinos de vicepres pre nume de celmare plamaditor de aranjamente. Ce-i mai place sa fie sef astuia, de-ar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.