Politică

Oprisan, ajutat indirect de Guvern

Cristi Irimia
19 oct 2006 1121 vizualizări
Executivul n-a confirmat ca a primit citatia la proces, astfel ca instanta a aminat judecata baronului

Judecatoria Focsani a fost nevoita sa dea un nou termen in procesul in care Marian Oprisan si o serie de functionari din cadrul Consiliului Judetean Vrancea sint acuzati de prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 8.000.000 RON. Lipsa de procedura cu Guvernul Romaniei, care n-a confirmat ca a primit citatia pentru termenul de ieri, a dus la aceasta noua aminare a judecatii. In proces, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Valeriu Iacob si Liviu Rusu sint acuzati de complicitate la abuz in serviciu, fals si uz de fals. Primii patru au cladirile si terenurile din proprietate puse sub sechestru de catre procurori. Toti cinci sint cercetati, alaturi de Marian Oprisan, pentru modul in care s-au cheltuit sumele primite in anul electoral 2004 pentru reabilitarea drumurilor comunale. Ieri s-a putut observa si configuratia finala a aparatorilor inculpatilor, grupati in functie de modul in care s-au "separat" de baron. Astfel, Iacob este aparat de avocatul focsanean Ion Bratu, iar Rusu de Corina Dodoiu, cei doi inculpati nefiind vazuti cu ochi buni de Oprisan, din cauza alegerilor facute. Asta pentru ca Valeria Teodorescu si Mircea Diaconu (aparati de Marian Tudor - Baroul Bucuresti) si Ion Costeanu (aparat de George Moloman - Baroul Bucuresti) au mers pe mina fostilor avocati ai baronului. In ceea ce-l priveste pe Oprisan, acesta a apelat la galateanul Alexandru Balan. Ieri, la proces s-a prezentat un nou procuror de la DNA, dar si Ion Cherciu, de Directia Generala a Finantelor Publice, care a spus ca reprezinta Statul Roman. Ceilalti avocati au contestat situatia, Ion Bratu sustinind ca Guvernul nu poate fi reprezentat de DGFP. O alta interventie in proces care a atras atentia a fost cea a lui Marian Tudor. Avocatul bucurestean a cerut ca la urmatorul termen procurorul de sedinta sa stea la acelasi nivel, in sala, cu avocatii, avind in vedere noile reglementari in materie de organizare a salilor de judecata. Asta si in contextul in care, in cadrul unui proces, avocatii si procurorii se afla pe picior de galitate in fata judecatorilor. Din lipsa de bani, Tribunalul Vrancea nu poate inca "remodela" interiorul salilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.