Politică

În Vrancea plouă cu galeata, dar permanenţa la primării e doar pe jumătate

Mihai Boicu
7 iun 2013 852 vizualizări
După ce grindina a distrus culturile din mai multe comune, infrastructura a fost afectată de ploile abundente

Ploile nu ne vor ocoli în următoarele zile, au anunţat ieri meteorologii,  la videconferinţa ţinută cu prefecţii pe tema ploilor din ultimele zile. “Această vreme va fi timp de zece zile. E posibil  în orice localitate să fie soare pană la ora 15.00 – 16.00, iar după aceea să fie ploi de 40 l/mp. Pană luni dimineaţă ANM nu va emite o nouă atenţionare. Va ploua în toate zonele, dar nu vor fi cantităţi mari. De luni dimineaţă este posibilă o nouă atenţionare, dar nu ştim zonele”, a spus Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Joi după amiază, cel mai mult a plouat în Focşani, unde doar într-o oră au căzut 42,8 litri/mp. În Vrancea, s-a activat permanenţa la primării, ocazie cu care joi seara s-a verificat cine stă de veghe. Astfel, din 73 de primării au răspuns la telefon 40, în timp ce în celelalte 33 nu a fost nimeni de găsit. Pe langă grindina de miercuri, ploile au stricat infrastructura din mai multe comune. Potrivit datelor prezentate ieri, la Cîrligele, drumul comunal din satul Dălhăuţi a fost afectat pe mai multe porţiuni, iar o ravenă a fost reactivată. În comuna Tîmboieşti 160 hectare de vie au fost stricate în procent de 30%. În Jariştea, culturile din satul Scînteia au fost distruse în totalitate, iar primăria a solicitat declararea satului drept zonă calamitată. De asemenea, la Coteşti ploile au provocat pagube pe DJ 205 B Budeşti şi 205 R Coteşti, la care se adaugă şi mai multe drumuri. Viile şi livezile din Ţifeşti au fost stricate de grindină, în timp ce la Spuber sunt probleme la podul de peste paraul Ţipău. Pe langă toate aceste pagube, terasamentul drumului naţional de la Vintileasca este afectat pe o lungime de 400 de metri. “Luni voi da un ordin pentru înfiinţarea unei comisii de evaluare, care va face o evaluare a tuturor pagubelor”, a spus prefectul Cătălin Kanty Popescu. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.