Politică

Comercianţii de lactate vand produse de firmă care nu-s…de firmă

Sorin Tudose
28 mai 2013 2427 vizualizări
roduse cu etichete precum Caşcaval “Dalia”, “Rucăr”, „Sana” , „Telemea” sau „Branză Feta” nu sunt chiar ce scrie pe etichetă

Protecţia Consumatorilor a verificat în perioada 13-22 mai mai mulţi operatori economici din judeţ care comercializează lapte, unt, branzeturi şi produse lactate. Nici unul din cei 18 operatori verificaţi nu au fost găsiţi în regulă, comisarii găsind abateri la produse în greutate de peste 1,5 tone. Printre abateri se numără utilizarea unor denumiri consacrate, respectiv „Caşcaval Dalia”, „Caşcaval Rucăr”, „Sana” , „Telemea”, „Branză Feta”, pentru produse care nu îndeplinesc condiţiile de calitate impuse pentru aceste produse. O altă abatere este folosirea descrierii “Branză mixtă oi” fără a se declara procentul de lapte de oaie conţinut care să justifice denumirea. Abaterile au fost sancţionate cu 16 avertismente şi 11 amenzi, în valoare de 18.700 lei. Au fost scoase de pe rafturi temporar 1.525 kg produse lactate, în valoare de 15.437 lei, până la remedierea deficienţelor. Tot în cursul lunii mai comisarii au mai verificat şi şase magazine care vand maşini de tuns iarba şi coase electrice. “Au fost verificate 250 de astfel de produse, în valoare de 86.300 lei, dar nu s-au constatat abateri”, transmite biroul de presă al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Totuşi, la un singur magazin s-a constatat desfăşurarea unor vânzări promoţionale, respectiv aplicarea unui preţ mai mic cu 10% la „orice unealtă electrică de meşterit sau grădinărit marca...”, fără a se informa asupra acestei promoţii la locul expunerii produselor. De asemenea, modul de afişare a preţurilor nu era corespunzător, fapt care crea confuzii. Magazinul a fost sancţionat cu 2.000 lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.