Politică

Turul Vrancei Un consilier a demisionat la Adjud

Ziarul de Vrancea
29 mar 2013 2316 vizualizări
Consilierul PSD Adrian Badiu şi-a anunţat demisia din Consiliul Local la şedinţa care a avut loc joi. Acesta a fost numit mandatar la CUP în locul lui Adrian Arghirescu şi nu mai putea fi membru în legislativul local.

Numirea sa lasă un loc liber în cadrul Consiliului Local care, cel mai probabil, va fi ocupat la următoarea şedinţă a legislativului. Următorul candidat pe lista USL de la alegerile din 2012 este Fănică Toderaşcu, care ar trebui în mod normal să intre în Consiliul Local. PSD are şase consilieri, PNL trei, iar APV şi PP – DD cate patru. La Adjud nu s-a ales nici pană această dată un viceprimar din cauza jocurilor de interese din cadrul USL. (M. B.)

Tineri pentru democraţie ecologică, proiect implementat de APD

Asociaţia Pro Democraţia implementează, în perioada martie-iulie 2013, proiectul „Tineri pentru democraţie ecologică”,  finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune. Proiectul porneşte de la ideea că în România, insuficienţa măsurilor pentru protejarea mediului şi dezvoltarea durabilă este dublată de lipsa unui activism civic în domeniu şi vizează punerea bazelor unei culturi a ecologismului participativ în rândul tinerilor. „Prin intermediul unor instrumente bazate pe dialog şi dezbatere pe internet, 80 de studenţi vor beneficia de pregătire pentru a participa la un concurs a cărui temă este «Oraşul eco al viitorului». Prin intermediul tinerilor vom conştientiza întreaga comunitate, aşa încât participarea civică pentru natura din mijlocul oraşului să devină un modus vivendi”, se arată într-un comunicat de presă al APD. Reprezentanţii asociaţiei anunţă lansarea în luna aprilie a platformei online a proiectului, principalul instrument pentru învăţarea interactivă şi dezbaterea online în jurul conceptului principal al proiectulului, democraţia ecologică. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.