Politică

Victor Ponta: Povestea cu plagiatul va fi ca flota lui Basescu. Si peste 20 de ani o sa-mi zica cineva

Ziarul de Vrancea
27 ian 2013 925 vizualizări
Premierul a spus ca nu renunta la titlul de doctor in urma scandalului

Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu acordat vineri pentru HotNews.ro ca nu va renunta la titlul de doctor in drept dupa scandalul de plagiat. "Povestea cu doctoratul a fost o rana puternica anul trecut, s-a inchis, cicatricea o sa ramina. Cicatricea asta va fi ca flota domnului Basescu. Si peste 20 de ani o sa-mi zica cineva", a spus Victor Ponta.

"Stiti foarte bine ca nu-l folosesc, nu predau, nu am nici un fel de beneficiu in urma sa. Daca era mai simplu, as fi facut-o", a mai spus Ponta cind a fost intrebat daca nu era mai simplu sa renunte la doctoratul care poate fi o vulnerabilitate in cariera sa politica.

Reamintim ca scandalul plagiatului a inceput in vara anului 2012, in urma unui articol din revista britanica Nature (18 iunie) care arata ca o parte importanta din lucrarea lui Victor Ponta a fost copiata din alte lucrari. Ponta a respins acuzatiile.

In acest caz au fost date mai multe verdicte de diverse comisii de specialitate.

Astfel, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) decisese ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, fiind un plagiat de tip copy-paste. CNATDCU a fost dizolvat de Ministerul Educatiei chiar in ziua in care a dat aceasta hotarare.

Apoi, Consiliul National de Etica, a carui componenta fusese schimbata de ministrul interimar Liviu Pop, a dat un verdict conform caruia "Victor Ponta nu a plagiat". A urmat decizia Universitatii din Bucuresti, care a concluzionat de asemenea ca Victor Ponta a plagiat si a cerut ministrului Educatiei, printr-o scrisoare, "sa ia masurile legale care se impun". Ministrul Educatiei de la acel moment, Ecaterina Andronescu, nu a luat insa nici o decizie, spunind ca "legea nu-mi da competenta de a retrage titlul de doctor premierului Victor Ponta".

 

www.ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4105 zile, 21 ore, 25 minute, 57 secunde
Normal, pentru a renunta la titlu de plagiator ii trebuie demnitate, ceea ce e clar ca ii lipseste cu desavarsire
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.