Politică

Şedinţă tensionată la PNL

Ziarul de Vrancea
14 ian 2013 929 vizualizări
Haşotti: "Chiliman greşeşte. Cherecheş s-a comportat incalificabil"

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, luni, înaintea şedinţei conducerii partidului, că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, face deservicii partidului prin atitudinile politice. Haşotti a precizat însă că nu este necesară excluderea edilului din PNL şi că mai întâi este necesară o discuţie clară, sinceră şi colegială.

 

  

 

 

 

"În mod clar, pentru mine, domnul Chiliman greşeşte. Aprecierile pe care le face nu sunt în conformitate cu realitatea. Este regretabil că face astfel de lucruri, mai ales că este un vechi membru al PNL, este şi un destoinic primar de Sector 1, dar aici eu discut politic. Domnul Chiliman face mari deservicii partidului prin atitudinile politice pe care le are, care seamănă foarte mult cu cele ale PDL", a spus Haşotti.

Întrebat dacă se impune excluderea lui Chiliman din PNL, Haşotti a răspuns: "Nu, înainte de toate cred că ar trebui să aibă loc o discuţie foarte clară, sinceră şi colegială şi în funcţie de aceasta şi de ce se va hotărî, de ce angajamente se vor lua, va trebui să tragem concluzii. Nu eu hotărăsc excluderea unui membru important din partid", a spus Haşotti.

În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Cherecheş, Haşotti a comentat: "Cine încalcă statutul indiferent ce funcţie are şi ce demnitate are trebuie să suporte rigorile statutului. Punct. Domnul primar Cherecheş, înţeleg şi nu numai de la preşedintele Crin Antonescu, ci de la foarte mulţi colegi inclusiv de acolo din judeţ că s-a comportat într-o manieră incalificabilă, care presupune excluderea din partid. Pentru alţi colegi nu am auzit să existe un astfel de subiect. Cine încalcă statutul trebuie să sufere rigorile acestuia pentru că într-un partid liberal şi nu numai liberal, orice fel de partid democratic, în momentul în care se încalcă ceea ce congresul votează, rigorile trebuie respectate."

Prima şedinţă a conducerii PNL din acest an, dar şi prima după învestirea Guvernului USL în decembrie, are pe ordinea de zi validarea secretarilor de stat ce revin liberalilor, precum şi o discuţie în ceea ce priveşte posibilele excluderi din partid, Cătălin Cherecheş fiind primul vizat.


www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.