Politică

Ponta: L-am asigurat pe Schulz, ca şi pe Barroso, că am depăşit criza politică

Ziarul de Vrancea
28 sep 2012 984 vizualizări
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele PE, Martin Schulz, că l-a asigurat pe acesta, ca şi pe preşedintele CE, Jose Barroso, că România a depăşit criza politică şi că "ambele părţi" şi-au învăţat lecţia.

 

"Am analizat situaţia foarte dificilă din ultimele luni şi m-am consultat cu premierul, care mi-a spus că acum situaţia din ţară este mai calmă şi instituţiile sunt în dreptul lor. Am discutat şi despre chestiunea Schengen şi despre raportul UE pe această temă. Am discutat şi într-un cadru privat despre scena politică, din punctul de vede al premierului Ponta, şi am ajuns la concluzia că între prieteni există şi momente de dezacord", a spus Schulz, după întâlnirea cu Ponta.

Potrivit acestuia, o altă concluzie a discuţiei a fost că "aprecierea personală este o bază solidă pentru cooperare chiar şi în probleme foarte profunde".

La rândul său, premierul Ponta a declarat că este bucuros de faptul că a discutat cu Schulz, din postura acestuia de preşedinte al celui mai legitim for european, dar şi de prieten şi susţinător al României.

"Am schimbat o serie de idei despre ultimele luni din România. Chiar şi criticile din partea domnului Schulz vin din partea unui prieten al României şi al meu. L-am asigurat pe preşedintele Schulz, ca şi pe preşedintele Barroso, că România a trecut de criza politică şi ambele părţi şi-au învăţat lecţia, iar Guvernul meu este gata să îşi întărească relaţiile cu instituţiile europene şi vrea să fie un partener activ al instituţiilor europene", a spus Ponta.

El a adăugat că România are nevoie de Uniunea Europeană, dar şi Uniunea Europeană are nevoie de România.

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
?????, acum 4226 zile, 19 ore, 34 minute, 4 secunde
Dar merita Romania sa intre in spatiul SCHENGER,??,la ce coruptie in Justite este in Vrancea si Galati? sau credeti ca tarile din Vest nu stiu ce se intimpla cu justitia in rom.
sa crezi, acum 4227 zile, 6 ore, 25 minute, 40 secunde
Dl Ponta ne-a asigurat si pe noi ca nu a plagiat, ca referendumul a fost ,,pe bune,,si multe altele.... ESTE GREU SA SPUI ???????? Mai greu este sa si fie adevarat!!!
, acum 4227 zile, 7 ore, 11 minute, 5 secunde
DD nu-i mai dep[arte de Ponta. "Cum ii turcul si chistolul"
Varza, acum 4227 zile, 7 ore, 43 minute, 26 secunde
Da sigur am depasit criza si suntem in rahat pana peste cap, practic suntem inecati, nu stiu cum mai respiram, vezi ce se intampla cu OLTCHIM nu sunt 45mil sa salvam combinatul dar sunt 600mil pentru citeste integral
Nedumeritul, acum 4227 zile, 9 ore, 55 minute, 11 secunde
D-l Ponta este un mitoman .Una zice la Bruxelles si alta cand vine in tara.In cele cinci luni de guvernare numai in criza ne-a tinut. Nu a luat nici o masura economica ci in toata aceasta perioada a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.