Politică

Grupul antiAntonescu de la PNL sector 2 îşi pregăteşte transferul în tabăra lui MRU. Dan Cristian Popescu: "Este una dintre opţiuni"

Ziarul de Vrancea
6 sep 2012 999 vizualizări
Tras pe linie moartă de Crin Antonescu, fostul lider al filialei PNL sector 2, Dan Cristian Popescu, şi-a anunţat astăzi demisia din PNL, reclamând că partidul "a devenit prizonierul obsesiilor unui singur om"

  Potrivit unor surse din partid, Popescu va fi urmat de alţi membri ai filialei, intenţia fiind să se alăture fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, care mâine oficializezeză preluarea partidului Forţa Civică, parte a alianţei de dreapta, alături de PDL.

"PNL a devenit prizonierul obsesiilor unui singur om, Crin Antonescu", a declarat Popescu, pentru gândul, precizând că în ultima vreme linia impusă de actuala conducere a partidului s-a îndepărtat de valorile şi principiile liberalismului. "Doctrina PNL se rezumă acum la "Jos Băsescu"", a adăugat el.

El a apreciat că "este posibil" ca gestul său să fie urmat şi de alţi colegi de ai săi de partid, susţinând că majoritate membrilor filialei au păreri asemănătoare lui.

Întrebat dacă intenţionează să i se alăture lui Mihai Răzvan Ungureanu, Popescu a spus că aceasta "este una dintre opţiuni", însă ia în calcul şi să se manifeste politic ca ca independent. El a precizat că, până în acest moment, nu a avut o discuţie concretă cu fostul premier în privinţa unei colaborări politice.

Cu toate acestea, pe blogul personal, Dan Cristian Popescu, scrie că speră să se reîntâlnească cu "liberalii de valoare" într-o construcţie politică de dreapta.

"Am convingerea că va veni momentul când mă voi reîntâlni cu liberalii de valoare, oameni cu greutate sau simpli membri, acolo unde ne este locul: pe partea dreaptă a spectrului politic, într-o construcţie care respectă libertatea, democraţia şi legile ţării", susţine fostul lider al filialei PNL sector 2.

La începutul lui aprilie, Dan Cristian Popescu a fost înlocuit de la şefia PNL sector 2, în aceeaşi şedinţă în care preşedintele liberalilor din Bucureşti, Andrei Chiliman, a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu. Crin Antonescu a susţinut că Popescu a acreditat ideea că este candidatul la primăria sectorului 2, îngreunând negocierile din USL în privinţa impunerii candidaturii lui rareş Mănescu la sectorul 6. La rândul său, Popescu a spus că a fost înlocuit fără motiv, fiind victima unui troc între PNL şi PSD care avea ca scop câştigarea primăriei de către Neculai Onţanu de la UNPR, formaţiune care acum a făcut alianţă cu social-democraţii.

Mesajul lui Ungureanu către liberalii nemulţumiţi

Mihai Răzvan Ungureanu le-a transmis astăzi un mesaj liberalilor nemulţumiţi de Crin Antonescu să se alăture platformei forţelor de dreapta.

"PNL este un partid care are un număr impresionant de membri care consideră că liberalismul trebuie să se găsească în dreapta, nu într-un mariaj de circumstanţă. Cunosc mulţi liberali care descoperă azi improprietatea conducerii", a spus MRU, la Money Chanel.

Fostul premier a adăugat că "o bună parte dintre membrii PNL au ce căuta într-o platformă în care să se reunească forţele de dreapta".

Mihai Răzvan Ungureanu a apreciat că direcţia politică impusă de Crin Antonescu în PNL aduce deservicii partidului, iar liberalii vor avea cu atât mai mult de pierdut cu cât se vor "trezi" mai târziu.

"PNL i-a dat domnului Antonescu o maşină de curse la cheie. Domnul Antonescu s-a suit în maşină, a băgat cheia în contact şi a apăsat pe acceleraţie. În faţă un zid. A intrat direct în zid. (...) Pe 9 decembrie, indiferent de scorul USL, PNL va lua mult mai puţin decât speră acum. Trezirea din beţia puterii va fi mult mai scumpă", a spus Ungureanu.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Post Scriptum, acum 4249 zile, 8 minute, 45 secunde
Dar cucoana aia tatuata si sub limba, Oana Zavoranu, dar Vali Vijelie, dar Bahmutanca, dar ceilalti intelectuali de p-acilea? Cum, inca nu s-au inscris ? Ce mama dracului fac?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.