Politică

Vrei să afli dacă a votat cineva în locul tău? Trimite o cerere la AEP

Mihai Boicu
12 aug 2012 6040 vizualizări
Dacă o persoană are dubii că altcineva a votat în locul său la referendumul din 29 iulie atunci poate verifica dacă suspiciunile sale sunt întemeiate la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Pentru aceasta, se trimite o cerere la AEP, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, în care se menţionează numele şi prenumele solicitantului, adresa, faptul că este înscris pe listele electorale permanente de la secţia de votare X, precizand numărul acestuia. De asemenea, în cerere trebuie specificat că se solicită doar copia filei în care este înscrisă persoana respectivă, nu a întregului tabel, iar datele celorlalte persoane înscrise trebuie anonimizate. Copia realizată trebuie plătită de solicitant. Cererea poate fi trimisă prin poştă la adresa str. Stavropoleos, nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084, prin fax la nr. 021.310.13.87, precum şi prin e-mail, la adresa office@roaep.ro. În conformitate cu prevederile legii 544/2001, aceste informaţii pot fi furnizate în termen de 10 de zile, care se poate prelungi pană la 30 de zile dacă volumul de muncă este mare. Dacă într-adevăr cineva a votat la referendum, atunci solicitantul ar trebui să facă o plangere penală, la care să anexeze dovezile primite de al AEP. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
kusi, acum 4273 zile, 16 ore, 27 secunde
Mu e bine sa voteze altcineva in locul tau la fel cum mu e bine sa votezi tu in locul altcuiva !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.