Politică

Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, şi soţia sa Corina, acuzaţi de plagiat

Ziarul de Vrancea
5 mai 2012 12263 vizualizări
Conform site-ului www.rtv.net ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, este implicat împreună cu soţul său de această dată, deputatul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, într-un nou scandal!

Cei doi sunt acuzaţi de un profesor de drept şi autor al mai multor cărţi juridice că l-au plagiat.Potrivit sursei amintite profesorul Octavian Manolache se luptă în instanţă încă din 2007 pentru a cere daune, după ce, spune el, soţii Dumitrescu au folosit informaţii din cărţile sale, pe care şi le-au atribuit. Autor al mai multor cărţi de drept comunitar, Octavian Manolache i-a dat în judecată în 2007 pe soţii Corina şi Cristian Dumitrescu pentru că aceştia şi-ar fi atribuit informaţii din cărţile sale, fără a menţiona sursa.

     

Foto 2:Deputatul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu


Foto 3 :ministrul desemnat al   Educaţiei, Corina Dumitrescu

Profesorul Manolache cere prin acţiunea sa în derulare-n justiţie să se constate că cea propusă să conducă Ministerul Educaţiei a încălcat legea drepturilor de autor.Din 2007 până în prezent procesul a fost plimbat pe la mai multe instanţe, ultima care s-a pronunţat a fost Tribunalul Bucureşti, care a respins acţiunea profesorului Manolache, iar acum omul îşi caută dreptatea la Curtea Supremă.Siteul www.rtv.net mai precizează că potrivit informaţiilor România TV, Corina Dumitrescu este profesorul cu care Elena Udrea şi-a dat lucrarea de doctorat. De asemenea, rectorul Universităţii "Dimitrie Cantemir" este apărată în procesul cu profesorul Manolache de casa de avocatură a fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

 

Ce spune "acuzatorul",ce răspund "acuzaţii"

Conform evz.ro Octavian Manolache, profesor conferenţiar doctor în drept, absolvent summa cum laude şi premiat de Academia Română pentru una dintre lucrările sale de drept, a declarat că "procesul a avut multe termene, demne de CEDO, însă, doamna Dumitrescu nu s-a prezentat niciodată. Nu m-am întâlnit cu ea, doar cu avocaţii dumneaei".Acesta ma adugă :


"Ceea ce este foarte ciudat este faptul că au păstrat inclusiv numerele articolelor legislative amintite de mine, în condiţiile în care, acestea nu mai erau valabile (la data apariţiei cărţii lor, în 2002, n.r) în urma tratatului de la Amsterdam din 1999, prin care s-a modificat numerotarea articolelor".

"Îmi recunosc frazele imediat şi mi-am dat foarte repede seama de plagiat atunci când am văzut lucrarea soţilor Dumitrescu. O parte din informaţiile prezentate în cărţile mele le aveam din străinătate. Erau, de fapt, traduceri făcute de mine. De-a lungul timpului, am tradus zeci de mii de acte normative din engleză şi franceză", a mai spus Octavian Manolache, autorul plagiat de Corina Dumitrescu, propusă pe lista lui Ponta ca ministru al Educaţiei.

În faţa acestei probleme, Corina Dumitrescu a dat o declaraţie în care recunoaşte că pasajele amintite nu sunt opera ei:

În schimb, soţul ei, Cristian Dumitrescu, membru în Parlamentul României din 1992, şi le asumă şi declară că reprezintă "rezultatul creaţiei mele intelectuale".




Sursa: www.rtv.net;www.evz.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
cetateanu , acum 4373 zile, 3 ore, 47 minute, 22 secunde
CE oameni? IN loc sa Fiti mandri ca V rancea scoate alt ministru ,o BLAMATI .
ilie, acum 4373 zile, 18 ore, 31 minute, 52 secunde
jeguri imputite de pesedisti, cei mai perversi oameni, numai mizerii in cloaca lor, astia au distrus romania, toate fabricile , uzinele , fermele le-au ras de pe fata pamantului, ati vazut guzganul de citeste integral
george, acum 4373 zile, 20 ore, 24 minute, 41 secunde
o familie de mascarici
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.