Politică

Monica Macovei, îngrijorată de numirea lui Corlăţean la Justiţie

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 932 vizualizări
Social-democratul declara recent că procurorii care l-au anchetat pe Adrian Năstase trebuie arestaţi dacă fostul premier va fi achitat

 Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei susţine că opiniile ferme ale ministrului desemnat al Justiţiei Titus Corlăţean în privinţa modului în care trebuie să lucreze procurorii reprezintă "un adevărat pericol" la adresa independenţei acestora, precum şi "un act de intimidare". Vicepreşedintele PDL menţionează, pe blogul personal, că Titus Corlăţean a declarat că procurorul care îl anchetează pe Adrian Năstase, "mentorul lui", în dosarul Zambaccian ar trebui arestat dacă Năstase nu va fi condamnat. "Opiniile ferme pe care Corlăţean le are în privinţa modului în care trebuie să lucreze procurorii («procurorul ar trebui arestat, dacă Năstase nu este condamnat») şi să răspundă pentru rechizitoriile pe care le întocmesc reprezintă un adevărat pericol la adresa independenţei procurorilor, un act de intimidare a acestora", susţine Macovei. În opinia fostului ministru al Justiţiei, este "inacceptabil ca un posibil ministru al Justiţiei să fie ferm convins că, dacă într-un dosar inculpaţii sînt achitaţi, procurorii trebuie arestaţi". "Să nu uităm nici că Titus Corlăţean a făcut zid în jurul inculpatului Constantin Nicolescu, fiind prezent la mitingul de susţinere a acestuia, la Piteşti, alături de Ponta, Năstase, Severin, Hrebenciuc etc., la judecarea recursului împotriva măsurii arestării preventive dispuse de judecător. Există astfel riscul ca Titus Corlăţean să încerce să influenţeze justiţia, pentru ca membrii PSD să nu fie anchetaţi, arestaţi sau condamnaţi. Nu m-ar mira să aflăm din nou că la şedinţele de partid se decide cine să fie anchetat, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase", a încheiat Monica Macovei.
Titus Corlăţean a calificat dosarul Zambaccian drept "o încălcare flagrantă a legii" şi a precizat că procurorul de caz ar trebui arestat dacă Adrian Năstase nu va fi condamnat.
 

Sancţiuni împotriva Romaniei dacă se schimbă decizia privind UMF Tîrgu Mureş?

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a anunţat ieri că va sesiza Consiliul Europei dacă noul Guvern va reveni asupra prevederii legale prin care s-a creat o nouă facultate la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureş. El a precizat că guvernanţii nu pot anula Hotărîrea de Guvern referitoare la universitate, dar pot adopta o nouă HG. "Aceasta este procedura. Ar fi o greşeală din partea Guvernului, pentru că ar infirma un drept cîştigat, ar anula un drept cîştigat, iar în această situaţie în mod cert voi ridica această problemă la Consiliul Europei şi voi iniţia o moţiune împotriva Guvernului la nivel de Strassbourg. Consecinţele politice ar fi foarte grave", a spus Frunda. El a arătat că o moţiune adoptată împotriva unei ţări membre duce la diferite sancţiuni. "Prima perioadă este de dialog şi de convingere, iar în final se poate ajunge şi la suspendarea acreditivelor (mandatelor - n.r.) membrilor delegaţiei ţării respective. Intenţia mea nu este de sancţionare, este de construcţie. Vreau ca această facultate să existe, ea instituţionalizează o linie existentă, nu acordă drepturi în plus şi evită posibilitatea asimilării şi ca anumiţi profesori români să fie pe listele de la facultatea maghiară şi să predea acolo fără să cunoască limba maghiară, iar Senatul universităţii să reprezinte proporţia dintre studenţi şi să hotărască", a precizat senatorul UDMR.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că "este convenit" faptul că în prima şedinţă a Guvernului Ponta va fi abrogată Hotărîrea de Guvern privind UMF Tîrgu Mureş.



 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.