Politică

Adjunctul de la APIA a dat functia pentru candidatura la Primaria Biliesti

Mihai Boicu
26 apr 2012 2089 vizualizări
Vasile Chirilă vrea să fie primar la Bilieşti din partea PDL şi a demisionat din funcţia de director executiv al APIA

Agenţia de Plăţi şi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) Vrancea a rămas fără director executiv adjunct după ce Vasile Chirilă, cel care ocupa postul, a decis să candideze la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Bilieşti. Pentru a putea candida şi a nu rămîne fără loc de muncă, acesta a demisionat din funcţia de adjunct şi a solicitat trecerea pe o funcţie de execuţie de consilier, din care poate fi suspendat pentru a participa la scrutinul din 10 iunie. Potrivit legii, Vasile Chirilă nu avea cum să fie suspendat din funcţia de conducere şi a fost obligat să demisioneze. “Voi candida pentru funcţia de primar pentru cea mai puternică formaţiune politică, PDL. Am renunţat la o poziţie în care stăteam foarte liniştit pentru comunitatea locală, pentru că în ultimii ani nu s-a făcut nimic. Vreau să demonstrez că se poate ceva pentru comunitate şi pentru tineretul care este plecat în străinătate şi nu mai reuşim să-l aducem înapoi. Vreau să mă implic, să fac ceva, să fiu pentru oamenii din localitate o speranţă indiferent de cine va fi la putere din luna noiembrie”, a declarat viitorul candidat al PDL. Vasile Chirilă a fost şi consilier local la Bilieşti, însă a demisionat din funcţie după ce a fost numit adjunct al APIA.  Democrat – liberalul spune că semnalele din partea cetăţenilor l-au îndemnat să se înscrie în cursa electorală şi că şi-a format o echipă din oameni tineri, veniţi din străinătate, care pînă acum nu au fost implicaţi în viaţă politică a localităţii de pe malul Siretului. “Un primar trebuie să alerge după bani, nu să stea să completeze hîrtii la birou”, este deviza pe care fostul adjunct al APIA ar vrea să o pună în aplicare în scaunul de primar. Comuna Bilieşti este condusă de la înfiinţare sa, în 2003 şi pînă în prezent de social – democratul Ovidiu Butuc, fost jurnalist. În ceea ce priveşte funcţia de adjunct la APIA, urmează o perioadă de interimat, pînă conducerea centrală a instituţiei decide ce se va întîmpla. Potrivit directorului Octavian Vieru, pe perioada interimatului postul va fi ocupat pentru moment de Ioan Roşu, fost director al Centrului de Consultanţă Agricolă, de asemenea susţinut de PDL. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
din Biliesti, acum 4382 zile, 3 ore, 31 minute, 15 secunde
Auzi la el ".. in ultimii ani nu s-a facut nimic", dar cand ne furau suraienii padurile si ne duceam prin ger, ploi si asa mai departe la primarie la Suraia si ne milogeam pentru o citeste integral
Florian Agricultorul , acum 4382 zile, 5 ore, 12 minute, 15 secunde
Felicitari pentru domnul Rosu , un adevarat profesionist in agricultura ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.