Politică

Hornea: Sediul de la Finanţe corespunde cerinţelor pentru BEJ

Mihai Boicu
9 apr 2012 1360 vizualizări
Democraţii cred că social-democraţii vor să aibă sediul în palatul administrativ pentru a încerca să fraudeze alegerile

Prefectul Sorin Hornea a fost ieri la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru a verifica locaţia pentru sediul Biroului Electoral Judeţean. “Locaţia este conform cerinţelor de la Statistică şi acolo va fi sediul BEJ. Eu am analizat propunerea făcută de preşedintele CJ şi primarul Focşaniului pentru ca sediul BEJ să fie la Consiliul Judeţean şi am constatat că acolo nu sînt condiţii, nu este loc”, a afirmat prefectul Hornea, care va candida în alegerile locale pentru postul de preşedinte de CJ. Preşedintele în exerciţiu al CJ, Marian Oprişan, a anunţat că sediul BEJ va fi la CJ şi că dacă Instituţia Prefectului va insista atunci se va ajunge la proces. În timp ce prefectul susţine că el este cel care anunţă locul unde se află sediul BEJ, Oprişan spune că administraţia judeţeană este responsabilă cu constituirea Biroului. La rîndul lor, democrat-liberalii spun că Marian Oprisan şi primarul Decebal Bacinschi şi-ar depăşi atribuţiile, “deconspirîndu-şi intenţia de a frauda rezultatul  alegerilor locale din 2012”. “Activitatea viitorului Birou Electoral Judeţean trebuie să fie independenţă, în afara oricăror riscuri de natură a modifica rezultatul fidel al votului cetăţenilor. Din acest motiv, solicit forurilor legale care au responsabilităţi în organizarea şi pregătirea alegerilor să stabilească viitorul sediu al BEC Vrancea într-o clădire care nu se află în «curtea» unui candidat, ci într-o locaţie neutră, departe de orice suspiciuni”, se arată într-o declaraţie de presă a preşedintelui PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, la rîndul său candidat în alegeri. Acesta aminteşte prin biroul său de presă de “buna organizare" şi suportul tehnic al Consiliului Judeţean Vrancea încă de la alegerile locale din 2004. Atunci, în noaptea centralizării voturilor pentru alegerile locale, toţi responsabilii monitorizării procesului electoral au fost daţi afară din sediul BEJ (a se citi sediul CJ), fără a mai fi primiţi înapoi decît a doua zi, sub pretextul unor defecţiuni tehnice. În schimb,  preşedintele CJ Vrancea şi, în acelaşi timp, candidatul PSD Marian Oprişan s-a aflat pînă spre dimineaţă în acelaşi sediu, alături de mai mulţi subordonaţi”, se arată în comunicatul de presă al PDL. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marin, acum 4399 zile, 1 ora, 42 minute, 1 secunda
Finantele din Vrancea in curtea PDL .............glumesti sau esti nestiutor!
db, acum 4399 zile, 12 ore, 14 minute, 24 secunde
Pai la CJ ar fi teoretic in curtea USL iar la Finante in curtea PDL. Deci deocamdata, daca pornim de la premisa ca cel in curtea caruia este BEJ-ul va fura voturi, alegerea este daca vrem sa fure citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.