Politică

De dosarele lui Năstase nu spune o vorbă:Procurorul Ponta, revoltat de pedeapsa prea mică din dosarul Chauncey Hardy

Ziarul de Vrancea
24 feb 2012 1940 vizualizări
Liderul PSD Victor Ponta le scrie procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, şi preşedintelui CSM, Alina Ghica, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de sentinţa pronunţată în cazul uciderii baschetbalistului american Chauncey Hardy.

"Vă transmit acest mesaj cu un puternic sentiment de revoltă, ca jurist şi cetăţean român, fost magistrat şi conferenţiar universitar, doctor în disciplina Drept Penal, dar mai ales ca persoană publică cu o absolută credinţă în necesitatea afirmării statului de drept. Doresc să vă aduc la cunoştiinţă că recenta sentinţă emisă de Secţia Penală a Tribunalului Giurgiu reprezintă un grav atentat la prestigiul şi integritatea sistemului de justiţie din România. Nu am dreptul procedural să contest, pe fond, decizia prin care Ionuţ Adrian Tănăsoaia a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy. Pedeapsa aplicată (dacă nu cumva chiar şi încadrarea juridică) este însă evident netemeinică şi de natură să producă o gravă şi ireparabilă atingere sistemului de justiţie din România, o stare de revoltă şi neîncredere în hotărîrile acesteia", scrie Ponta. El susţine că foarte mulţi dintre cei care au aflat despre acest caz, dintre cei care au încercat să obţină mai multe informaţii despre situaţia tragică din Giurgiu au fost, la rîndul lor, intrigaţi de soluţiile la care s-a ajuns. "Condamnarea la doar 5 ani de închisoare pentru uciderea cu violenţă, într-un spaţiu public, într-un caz mediatizat şi în care dubiile nu există - ridică semne de întrebare cu privire la modul în care procurorii şi magistraţii implicaţi şi-au făcut datoria. Românii văd cum justiţia dă verdicte total disproporţionate, în care un criminal este condamnat la doar 5 ani de închisoare, în timp ce în alte cazuri cu pericol social mult mai redus pedepsele sînt mai mari", adaugă liderul PSD.
Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în toamna anului trecut, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare de către Tribunalul Giurgiu, sentinţa nefiind însă definitivă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pont...osul, acum 4443 zile, 16 ore, 13 minute, 46 secunde
Procurorul lui peste si blasfemia la numele lui Titulescu. Limbricul cu ochelari,ginerele lu' ala impuscat in boase de Nastase,este pe modelul sacalilor de la Antena 3. Asta nici cu lentile cat citeste integral
bunicuta66, acum 4443 zile, 20 ore, 37 minute, 49 secunde
Oare Ponta este la fel de revoltat si in cazul sentintelor date de judecatori in dosarele lui Nastase si Staicu? Sau Patriciu si Vantu? Are o opinie si despre cum se amana dosarele marilor corupti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.