Politică

Ponta, Antonescu şi "visul american"

Ziarul de Vrancea
9 ian 2012 1301 vizualizări
Liderii USL speră să întreprindă în acest an o vizită politică în SUA, un "teritoriu" greu accesibil opoziţiei

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au fixat ca priorităţi externe pentru anul 2012 o vizită politică în SUA şi una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte două vizite, una în Danemarca şi alta în Olanda. "Probabil că vom merge şi în SUA pentru a avea o întîlnire politică. Pentru semestrul acesta priortităţile sînt Danemarca şi Olanda, pentru tot anul priorităţile sînt Bruxelles şi o vizită probabil în SUA", a spus ieri preşedintele PSD Victor Ponta. El a precizat că, împreună cu Antonescu, va merge săptămîna viitoare la Strabourg, unde se alege noul preşedinte al Parlamentului European, care este membru al Partidului Social-Democrat german.
Ponta a spus că USL îşi propune pentru 2012 să desfăşoare un set de acţiuni externe prin care să se angajeze că va implementa în continuare politica anticorupţie şi că va asigura independenţa reală a structurilor actuale ANI şi DNA.
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului, a făcut o vizită în SUA spre finalul anului trecut. Reprezentanţii PSD i-au reproşat ulterior că s-a prezentat în acea vizită ca fiind liderul opoziţiei din România. Geoană a replicat că liderii USL Antonescu şi Ponta au intnţionat să facă o vizită în SUA, dar au folosit "canale paralele", prin Viorel Hrebenciuc, aceste metode "deranjînd" în Statele Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.