Politică

Opoziţia a mai pierdut un meci cu Puterea

Ziarul de Vrancea
22 dec 2011 1000 vizualizări
Moţiunea de cenzură a USL a picat ieri, ceea ce înseamnă că legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare a fost adoptată de drept n înfrîngerea nu i-a picat bine liderului PSD Victor Ponta, care a făcut afirmaţii insultătoare la adresa membrilor Guvernului

Parlamentul a respins ieri moţiunea de cenzură "După 22 de ani, democraţia în pericol" iniţiată de Opoziţie ca urmare a angajării răspunderii Guvernului asupra legii privind comasarea alegerilor în anul 2012. Un număr de 199 de parlamentari, 135 de deputaţi şi 64 de senatori, au votat pentru moţiunea de cenzură. Parlamentarii Puterii, deşi s-au aflat în sală, nu şi-au exercitat dreptul la vot. Votul a fost secret, cu bile. Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură trebuia să întrunească voturile majorităţii parlamentarilor, respectiv 234. Opoziţia avea doar 215 parlamentari. În plus faţă de aceştia senatorul Mircea Geoană şi deputatul ieşean Daniel Oajdea anunţaseră că votează în favoarea moţiunii. Conform Constituţiei, Guvernul ar fi fost demis moţiunea de cenzură ar fi fost adoptată. Pentru că moţiunea nu a trecut, legea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare se consideră adoptată.

PNL a depus amendamente la lege şi apoi a depus moţiune de cenzură

Populismul şi demagogia sînt mai periculoase decît comasarea alegerilor, iar liderii USL demonstrează probleme de logică susţinînd că democraţia ar fi afectată dacă alegerile sînt comasate în toamna anului viitor, nu şi dacă această comasare ar fi realizată mai devreme, a afirmat ieri premierul Boc. El i-a acuzat totodată pe liderii USL că, de fapt, nu cred nici ei în propria moţiune de cenzură şi efectuează doar de faţadă un exerciţiu de ipocrizie, deoarece PNL a formulat amendamente la proiectul legii de comasare a alegerilor, iar primarii acestei formaţiuni doresc comasarea alegerilor pentru a avea timp să îşi finalizeze proiectele. Premierul a arătat că Guvernul a şi acceptat un amendament al PNL, care a devenit astfel parte la proiectul de lege privind comasarea alegerilor.
"Nici dumneavoastră nu credeţi în această moţiune. Aveţi ceva de comentat ? Nu. Dacă nu doreaţi comasarea, de ce aţi mai depus amendamente ?", s-a adresat Boc parlamentarilor opoziţiei. El a arătat totodată că liderii USL îşi doresc alegeri anticipate deoarece au scăzut ca pondere în opţiunea alegătorilor. "Ştiu că vă doriţi cu disperare de ani buni alegeri anticipate, pentru că aţi plecat de la 67% şi aţi ajuns la 46%, iar în primăvară veţi fi sub 40% conduşi de demagogia domnului Ponta şi de somnul domnului Antonescu", a spus Boc reprezentanţilor PSD şi PNL.

S-a enervat Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a izbucnit ieri după respingerea moţiunii de cenzură, acuzînd că PDL este PCR, iar comasarea alegerilor are ca scop frauda electorală. El a folosit un limbaj colorat la adresa reprezentanţilor puterii. "PDL este egal cu PCR, putem s-o scriem pe toate zidurile. Parlamentul se comportă ca Marea Adunare Naţională. Dacă Boc propunea astăzi comasarea Paştelui cu Crăciunul, aceste oi care stau în bănci erau de acord. Emil Boc seamănă cu Emil Bobu, este la fel de stupid. Noi vorbeam despre comasarea alegerilor, iar el vorbea de măreţele realizări. Igaş e la fel de analfabet ca Postelnicu, nu este în stare să lege o frază, iar Elena Udrea este la fel de arogantă şi lipsită de cultură ca Elena Ceauşescu", a declarat preşedintele PSD.
De asemenea, liderii USL au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.