Politică

Dragoş Mircea - “şi dă-i şi luptă” pentru postul de subprefect

Ziarul de Vrancea
28 nov 2011 2427 vizualizări
Fostul prefect liberal îi curtează pe democrat-liberali, numirea sa în funcţia de subprefect fiind dată ca sigură în şedinţa de Guvern de miercuri u viitorul subprefect ar trebui să aducă pedeliştilor sprijinul cîtorva primari din ograda lui Nini Săpunaru u pe Dragoş Mircea îl leagă o prietenie mai veche de actualul prefect Hornea, cei doi fiind colegi şi rivali în perioada cînd activau la TNL u liberalii îl bănuiesc pe Mircea că a fost în spatele plecării cu scandal a lui Radu Ignat şi cred că postul de subprefect este moneda sa de schimb

Fostul prefect din timpul guvernării liberale, Dragoş Mircea, este tot mai aproape de a doua funcţie de conducere din Instituţia Prefectului Vrancea. De altfel, fostul liberal, în prezent inspector guvernamental pe probleme de Agricultură, a fost zărit sîmbătă în delegaţia pedelistă care l-a însoţit pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, în periplul său pe DN 2D Focşani - Ojdula. Se pare că, în sfîrşit, după mai bine de o lună de zile de la numirea prefectului Sorin Hornea, democrat liberalii locali şi de la centru au căzut de acord asupra fostului liberal Dragoş Mircea la Prefectură. Potrivit unor surse democrat-liberale, numirea sa ar urma să devină oficială miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. Numele său a fost vehiculat încă de la început pentru ocuparea acestei funcţii, Mircea fiind susţinut de preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, cu care ar fi negociat susţinerea din partea unor primari liberali pentru PDL la alegerile din anul viitor. Ulterior, această decizie a fost dezaprobată la centru, surse din interiorul PDL dezvăluind că premierul Emil Boc nu ar fi fost tocmai încîntat de propunerea pedeliştilor de la Vrancea de a propulsa pe această funcţie un fost liberal. “Avem şi noi suficienţi oameni buni în partid, nu trebuie să-i împrumutăm de la PNL. Nu trebuie să cumpărăm vrabia de pe gardul liberalilor. L-am schimbat pe Ion Oprea ca să-l aducem pe Dragoş Mircea... Pînă la urmă Alin (Trăşculescu – n.r.) îşi asumă decizia”, ne-a spus o sursă din PDL. De altfel, în echipa prefectului Sorin Hornea se află un alt fost liberal, Romeo Paul Postelnicu, care ocupă în prezent funcţia de director de cancelarie al prefectului, după ce anii trecuţi a fost consilier municipal PNL şi fost candidat la Primăria Focşani din partea liberalilor, între timp fiind exclus din partid. Pedeliştii au trecut se pare peste orgolii şi sînt pe cale să numească într-una din cele mai importante funcţii din administraţia locală un fost liberal, în detrimentul propriilor oameni de partid.

A plecat de Unirea Mică, s-ar putea întoarce la Unirea Mare

Dragoş Mircea a intrat în politică susţinut de deputatul liberal Nini Săpunaru, ca fiind o “tînără speranţă” din organizaţia de tineret. La începutul guvernării Tăriceanu, Mircea Dragoş a ocupat o funcţie de consilier judeţean, ulterior fiind promovat subprefect de Vrancea, după suspendarea intempestivă a lui Manole Merchea în urma scandalului lovirii maşinii de serviciu de către feciorul său. Apoi, în 2007, Mircea Dragoş a fost promovat prefect, după ce democraţii au plecat de la guvernare, avîndu-l în echipă ca subprefect pe Ion Oprea. Din funcţia de prefect a plecat în 2009, chiar pe 24 ianuarie, cînd la manifestările Unirii de la Focşani a apărut ca prefect Raluca Dan, susţinută de Marian Oprişan. Dragoş Mircea a trecut pe un post de inspector guvernamental, fiind ameninţat atît el cît şi Ion Oprea, din partea Ralucăi Dan, cu anumite dezvăluiri despre presupuse nereguli în acte de la inundaţii şi retrocedările de păduri. Controlul respectiv însă nu a anunţat opiniei publice nimic scandalos, deşi existau anumite suspiciuni care ar fi interesat chiar şi procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe Dragoş Mircea îl leagă o prietenie mai veche de actualul prefect Sorin Hornea, cei doi fiind colegi şi rivali în perioada cînd activau la TNL Vrancea, organizaţie pe care Dragoş Mircea a condus-o. Încă de la plecarea liberalilor de la guvernare în 2009, despre Mircea s-a bănuit că ar avea anumite apropieri de democrat-liberali, mai ales că el a fost singurul inspector guvernamental rămas să-şi facă treaba în judeţul de origine. Curios este că nimeni nu ştie unde este biroul său. De asemenea, Dragoş Mircea a primit o derogare scurtă de la premierul Emil Boc în vara lui 2010 cînd s-a implicat în alegerile pentru şefia PNL Vrancea. Atunci a fost de partea primarului de la Homocea, Neculai Ionescu, împotriva lui Nini Săpunaru, acuzat că trage să lipească PNL-ul de PSD. După eşecul de la conferinţa de alegeri, Dragoş Mircea a revenit ca inspector guvernamental în Vrancea, avînd atribuţii incerte. În paralel s-a ocupat de afacerile pe care le are cu socrul său Neculai Ţuţoi. În prezent, liberalii îl bănuiesc că a fost în spatele plecării cu scandal a colonelului Radu Ignat şi îl acuză că aceasta a fost moneda de schimb pentru obţinerea numirii sale ca subprefect. (M. BEŞLEAGĂ, I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
pirvu gabriel, acum 4550 zile, 2 ore, 5 minute, 25 secunde
este omul just
Pene Leu, acum 4550 zile, 2 ore, 31 minute, 53 secunde
Luati-l baieti ca asta e chiar de factura partidului vostru.
OBSERVATOR, acum 4550 zile, 10 ore, 13 minute, 51 secunde
Atunci ar trebui ca functia de subprefect sa ii revina domnului Radu Ignat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.