Politică

Săpunaru şi Soare încearcă să ajungă la un acord

Gabriel Sava
2 nov 2011 1332 vizualizări
Lucrurile s-au mai domolit după ce ambele părţi au pornit procesul cu declaraţii “ de război” de la primul termen

Deputatul PNL Nini Săpunaru şi avocatul Marcel Soare, care se “duelează” pentru fundaţia “Viitorul Vrancei”, ar putea ajunge la un acord amiabil. Cel puţin asta au lăsat să se înţeleagă din întîlnirea de ieri de la instanţă avocaţii celor două părţi. Termenul de ieri a fost, din pledoariile apărătorilor, unul de tatonare şi în care s-a vorbit prima dată de intenţia unui acord de mediere şi de rezolvarea în afara sălii de judecată a conflictului dintre cele două părţi. Şi la acest al treilea termen, în faţa judecătorului nu au fost prezenţi decît avocatul Ionelia Vulpescu, care îl reprezintă pe Nini Săpunaru şi Marcel Soare, care se reprezintă în calitate de preşedinte al fundaţiei. De la termenul de ieri au lipsit însă din sală toţi intervenienţii în dosar, chiar dacă, aşa cum a apreciat instanţa, procedura de citare a fost complet îndeplinită. La termenul trecut, judecătorul de şedinţă a dispus citarea părţilor sub sancţiunea unui avertisment amendă în cazul neprezentării. După ce, la primul termen, ambii avocaţi vorbeau de plîngeri penale pentru fals, ieri, cînd s-a luat în discuţie probarea unui eventual demers, atît Soare cît şi Vulpescu au spus că se încearcă rezolvarea pe cale de mediere a acestei probleme. “Noi nu sîntem duşmani, doamna preşedintă”, a declarat Marcel Soare referitor la relaţia cu Nini Săpunaru. Soare a arătat ieri mai multe chitanţiere pe care însă a refuzat să le depună la dosar, iar interogatoriile au fost depuse şi ulterior retrase, urmînd ca, în cazul în care nu vor ajunge la rezolvarea situaţiei în instanţă, la termenul din 16 noiembrie, atît Săpunaru, cît şi Soare să fie interogaţi concomitent, în timpul şedinţei de judecată. Procesul a pornit după ce Săpunaru a reclamat faptul că Soare încearcă să facă anumite modificări în statutul Fundaţiei Viitorul Vrancei, după o întîlnire considerată nestatutară a unei părţi a asociaţilor. (Gabriel SAVA)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
anica, acum 4557 zile, 13 ore, 37 minute, 5 secunde
NU INTELEG DE CE LIBERALII VRANCENI NU SE MAI INTELEG CA PE VREMEA LUI STOICA TOTI DAR ABSOLUT TOTI VOR SA DEVINA PRESEDINTI DE FILIALA CU METODE MAI PUTIN ORTODOXE,CU LOVITURI SUB CENTURA SAU PE citeste integral
relu, acum 4557 zile, 17 ore, 3 minute, 57 secunde
Nini, castratul pitigaiat si baragladina de Bahne, se baga in toate.Ce "viitor" mai are Vrancea cu nenorocitul asta ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.