Politică

VIDEO!!!Olteanu si Bizna si-au disputat Obstea Tulnici: primul a cistigat

Mihai Boicu
5 sep 2011 4311 vizualizări
Adunarea Generala a Obstii Tulnici l-a votat ieri pe Gabriel Burghelea ca nou sef al Ocolului Silvic Privat Tulnici, in locul lui Costel Nicoara u Alin Olteanu, presedintele actual al Obstii, a reusit sa se impuna de aceasta data in fata primarului Valentin Bizna, care a incercat sa-l mazileasca

 Democrat – liberalul Alin Olteanu si primarul PSD Valentin Bizna s-au confruntat ieri din nou, de aceasta data la adunarea generala a Obstii Tulnici. De aceasta data Olteanu a iesit invingator si a reusit sa-l impuna pe Gabriel Burghelea ca sef al Ocolului Silvic Tulnici in locul lui Costel Nicoara. Acesta este omul prin care PSD incearca sa recistige controlul asupra Obstii de Mosneni Tulnici, cea mai mare din judet, cu o suprafata de 14.000 de hectare de fond forestier. Fostul sef al ocolului privat creat de obste, Costel Nicoara, a contestat pina acum toate deciziile obstii privind ocolul silvic si a anuntat ca merge din nou in instanta pentru a anula hotaririle aprobate ieri.

Cele doua tabere care se infrunta pentru controlul Obstii Tulnici s-au intilnit ieri fata in fata la Adunarea Generala convocata de presedintele Alin Olteanu, dar si de adversarii acestuia. In sala a fost prezent si primarul Valentin Bizna, liderul comitetului de initiativa, care a convocat deja doua adunari generale pina acum. Victoriosi in plenul sedintei au iesit Alin Olteanu si sustinatorii sai, care au reusit sa obtina numirea unui nou presedinte al Ocolului Silvic Privat Tulnici, in persoana lui Gabriel Burghelea, fost director la Directia Silvica in guvernarea PSD. Cu siguranta insa Costel Nicoara, fostul sef al Ocolului, cel prin intermediul caruia tabara PSD in frunte cu Valentin Binza incearca sa-l schimbe pe Olteanu din functia de presedinte, va ataca in instanta hotaririle adoptate. La sedinta de ieri au participat in jur de 300 de membri ai obstii. La aceeasi masa de la prezidiu au stat Alin Olteanu si Costel Nicoara, seful Ocolului Silvic Tulnici, reprezentantii taberelor care isi aduc reciproc acuze ca blocheaza activitatea obstii si nu le dau obstenilor cotele de lemn cuvenit. Sedinta a debutat cu discursul lui Alin Olteanu, care a sustinut ca motivul actiunilor lui Costel Nicoara il reprezinta subventiile primite de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), care se ridica in total la 1,3 milioane lei. In martie 2010 a fost incheiat un contract de concesiune intre Ocol si Obste, prin care Ocolul Silvic prelua in administrare cele 1.080 de hectare de pasune, document despre care Consiliul de Administratie nu ar fi fost informat. La acea data Nicoara era sef atit la Obste, cit si la Ocolul Silvic. Pe 13 mai a.c. de la APIA au venit 3,3 miliarde lei, dupa care conducerea Obstii a decis sa preia administrarea Ocolului. “Am constatat, dupa ce am avut acces la conturile ocolului, ca o parte din bani s-au cheltuit nejustificat. Astfel, s-a achizitionat pentru ocol un camion – macara, cu remorca, de la SC Fansilv SRL, unde administratori sint Costel Nicoara si fratele sau, Fanel Nicoara, cu o suma mult mai mare, respectiv 1,24 miliarde lei vechi”, a sustinut Olteanu.

Nicoara, acuzat de cosit pe timp de iarna

Lista acuzatiilor aduse lui Costel Nicoara a continuat cu aceea ca Directia Generala a Finantelor Publice a descoperit faptul ca in perioada 2009 – 2010 s-ar fi platit lucrari neefectuate, cum ar fi cositul in timpul iernii, prejudiciul fiind de 67.000 lei. Alin Olteanu a sustinut ca reprezentantii Finantelor au solicitat inceperea urmaririi penale impotriva conducerii ocolului pentru evaziune fiscala. De asemenea, Costel Nicoara ar fi declarat la APIA si terenurile unor locuitori ai comunei, ajungindu-se astfel la suprapunerea unor suprafete. De altfel, Nicoara a fost acuzat chiar in sala de aceasta fapta. Probabil cea mai importanta acuzatie adusa sefului ocolului a fost aceea ca ar fi blocat acordarea cotelor gratuite de lemn catre populatie. Alin Olteanu a sustinut ca posibilitatea anuala de exploatare a obstii este de 49.000 mc, in timp ce in anul 2009 s-au taiat 72.000 mc de lemne. In acest mod, potrivit unui control al Inspectoratului Teritorial de Regil Silvic si Vinatoare (ITRSV), s-ar fi inregistrat o depasire de 7.295 mc, care a fost retrasa din cota pentru acest an. “Deci, posibilitatea anului 2011 nu este epuizata. Depasirea imensa de posibilitate s-a facut in anul 2009, iar pentru aceasta vinovat este domnul Nicoara, care in loc sa indrepte lucrurile a incercat sa ne blocheze si sa ne acuze”, a sustinut Olteanu. Presedintele pedelist al obstii l-a acuzat pe Nicoara ca a refuzat sa comunice cu conducerea obstii si sa marcheze lemn pentru obsteni. In aceste conditii, a fost necesara rezilierea contractului dintre obste si ocol si incheierea unui alt contract cu Ocolul Silivic Nereju, temporar. Alin Olteanu le-a spus ca oricum Nicoara isi va pierde functia deoarece Ocolul Silvic va fi nevoit sa-si schimbe forma juridica, potrivit Codului Silvic, prin radierea de la Registrul Comertului. Consiliul de Administratie al Obstii a decis pe 28 iulie schimbarea lui Costel Nicoara. Olteanu a facut apel catre obsteni sa ratifice deciziile luate de CA, intrucit Nicoara le-a contestat in justitie si situatia trebuie deblocata.

Nicoara a fost huiduit de obsteni

Daca Alin Olteanu a fost aplaudat pe parcursul prezentarii sale, Costel Nicoara a fost huiduit de multe ori atunci cind a luat cuvintul. Acesta a ocolit acuzatiile despre modul in care a cheltuit banii de la APIA, printre care si aceea ca a retras in numerar 1,4 miliarde lei din conturile ocolului, desi angajatii nu si-ar fi primit salariile. In schimb, Nicoara a spus ca trecerea pasunilor in administrarea sa a fost consfintita printr-un act aditional semnat inclusiv de Alin Olteanu. “Consiliul de Administratie s-a mai angajat sa nu intervina in politica Ocolului si sa nu-l schimbe pe Nicoara din functie pe perioada contractului”, a sustinut Costel Nicoara. Acesta a acuzat membrii CA ca nu si-au respectat propriile hotariri si ca nu ar fi trebuit sa anuleze contractul. Mai mult, fostul sef de ocol a sustinut ca raminerea fara obiect de activitate duce la disparitia ocolului si astfel se pierd fondurile de care beneficia acesta. O alta acuzatie adusa lui Olteanu a fost aceea ca fratele acestuia este cenzor la obste. Nicu – Florin Olteanu a replicat imediat la acest atac si a imprastiat in sala copii dupa demisia sa din functie, din data de 26 mai 2010. Alin Olteanu a sustinut ca actul aditional la care facea referire adversarul sau a fost anulat, iar fondurile pentru ocol nu se vor pierde. Acesta a atras atentia ca pe data de 18 septembrie expira termenul de 45 de zile pentru clarificarea situatiei ocolului si a afirmat ca fie trebuie infiintat un nou ocol, fie trebuie schimbat seful acestuia. Nicoara a mai incercat sa-si expuna punctul de vedere si a atras atentia ca toate deciziile luate in sedinta de ieri vor fi anulate in instanta pentru ca sint ilegale. Aurel Botu, membru in CA, si var cu Alin Olteanu, l-a acuzat atunci ca este direct responsabil pentru blocarea activitatii obstii. “Obstea nu poate sa functioneze pentru ca merge numai in procese. Timp de 4 ani el a centrat si a dat cu capul, s-a obisnuit si acum nu vrea sa renunte”, a afirmat Botu.

Burghelea i-a luat locul lui Nicoara

Cei mai multi dintre membrii obstii care au luat cuvintul au avut o pozitie favorabila lui Alin Olteanu sau neutra, dar au fost si oameni care l-au sustinut pe Costel Nicoara. Toti au cerut insa ca ocolul silvic sa functioneze. Propunerea pentru inlocuitorul lui Nicoara a fost Gabriel Burghelea, fost sef al Directiei Silvice (PSD), propunere care a fost pregatita cu siguranta dinainte. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, pentru ca au fost si citiva care au ridicat mina impotriva acestuia. De asemenea, conducerea obstii a spus ca lemnul trebuie dat spre exploatare firmelor din Tulnici, intrucit cele din alte localitati ar fi adus prejudicii de 3,2 miliarde lei vechi. De asemenea, s-a cerut ca la ocol sa fie angajati padurari din localitate, intrucit sint multi care nu au unde lucra. Tulnicenii adunati la Casa Obstii au votat deciziile Consiliului de Administratie privind inlocuirea lui Costel Nicoara si incheierea contractului cu ocolul silvic. Alin Olteanu a mai cerut ca autocamionul achizitionat de la Fansilv sa fie vindut inapoi societatii la acelasi pret, de 1,24 miliarde lei vechi, pentru ca firma fratilor Nicoara “sa faca ea profit”. “Voi merge in instanta pentru ca a fost cam acelasi numar de participanti ca si la adunarile generale convocate de noi, iar noi avem doua si ei una. De asemenea, trebuia sa se voteze secret”, ne-a declarat Costel Nicoara la final. Obstea Tulnici are 2.700 de membri si, in mod normal, lucrarile Adunarii Generale ar trebui sa se desfasoare in prezenta a jumatate dintre membri. In realitate este aproape imposibil de adunat atitia oameni, lucru recunoscut de toata lumea. In acest sens, Alin Olteanu a supus la vot la inceputul sedintei ca lucrarile sa se desfasoare cu obstenii prezenti, propunere aprobata. In continuare, va continua batalia juridica pentru ocolul silvic, insa tabara lui Olteanu se vede deja invingatoare. Acesta spera ca actualul ocol sa fie nu fie desfiintat, insa este posibila si varianta infiintarii altuia nou. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
srl va spundrept, acum 4611 zile, 15 ore, 16 minute, 53 secunde
mai oameni nu vedeti cate minciuni cate pacaleli cate invarteli si multe altelede ce nu a facut asta si cand traia taticu agurida sa faca alin oalteanu asa ceve ii trebuie bani pentru campania citeste integral
un cetatean , acum 4616 zile, 9 ore, 10 minute, 39 secunde
LA FRANA CU EL.....
Un obstean cinstit de MAMUTU PACALIT:, acum 4616 zile, 9 ore, 33 minute, 37 secunde
La PUSCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!! MAMUTI, ACOLITI....................Trebuie sa munciti pentru BANI..........................NU SA JEFUITI CODRU PIRANII DE PADURE CE SUNTETI.....................LA citeste integral
participant la adunare, acum 4616 zile, 9 ore, 53 minute, 39 secunde
Tu cel care porti mai multe nume se vede de la 7 poste cat de prost poti sa fii.Disperatule , nu ai cu ce sa te mai spargi in figuri? Nu mai ai bani de tocat la baruri si in alte parti?Dobitoci citeste integral
Un obstean cinstit de MAMUTU PACALIT:, acum 4616 zile, 11 ore, 54 minute, 43 secunde
Sa BEI OUALE la TOTI OBSTENII !!!!!!!!!!!!!
Un obstean cinstit de MAMUTU PACALIT:, acum 4616 zile, 11 ore, 55 minute, 45 secunde
Prapaditilor a-ti pierdut........E disperare .....Obstenii au decis: OUT La Puscarie cu voi...........O sa platiti cu varf si indesat pentru jefuirea OBSTII........A-i supt-o ca niste capuse citeste integral
NICI EU ,NICI TU, acum 4616 zile, 13 ore, 15 minute, 19 secunde
Nemernicul de Presedinte intentioneaza sa ne lase sa inghetam de frig la iarna......
NICI EU ,NICI TU, acum 4616 zile, 13 ore, 16 minute, 41 secunde
Holteanu= invatator lacom care fura continu banii obstii
NEICA GIDILICI, acum 4616 zile, 13 ore, 43 minute, 23 secunde
Invatator dobitoc n-ai sa reusesti niciodata sa il dai jos pe nicoara pentru ca el este inginer nu ca tine prostanac cu diplome PSD-iste!!! HA, HA, HA, !!!
NEICA GIDILICI, acum 4616 zile, 13 ore, 46 minute, 16 secunde
JOS MAFIA JOS HOLTENII !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.